keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Voi kun jälkikepit löytyis

Näinkö nämä koiraharrastusfiilikset menee. Välillä ollaan voittajia ja sitten taas aloitetaan alusta.....
No tänään Sari Kärnän kanssa metsätreenit. Treffattiin Kangasalan Laureeninkalliolla ja kyllähän siellä kivaa metsää on. Tosin näkyi niitä marjastajia ja muita ulkoilijoitakin.
Esinetreeninä tehtiin Aronille sellainen motivaatiota nostattava. Katsottiin Aronin kanssa kun Sari vei 3 esinettä ruutuun ja sitten oli Aronin vuoro hakea ne. Lähetin vasemmasta etukulmasta, mutta ensimmäinen esine nousi oikeasta takakulmasta. Seuraavaa esinettä lähetin hakemaan ruudun keskeltä, mutta Aron meni sinne taas sinne oikeaan takakulmaan ja jäi sinne pöyrimään, lopulta tuli pois ja mentiin vasempaan etukulmaan, nyt lähetys ja kakkosesine nousi. Namit ja leikit päälle.

Aronin jälki oli Sarin tekemä, 1½ tuntia vanha, jäljen nosto kohtaan olin pyytänyt Saria vähän vahvistamaan kädellä oikeaa suuntaa. Keppejä jäljellä 6 ja matkaa 800m. Jana oli Aronilta kympin suoritus, lähti ampaisemalla, etenee suoraan ja lähti oikeaan suuntaan. Sitten jäljestettiin.....Kaikkiaan keppejä nousi tasan 2, itse huomasin jaloissani yhden ja Sari poimi kaksi. Aron meni kyllä koko ajan hyvällä fiiliksellä jäljen päällä, mutta Sarin silmiin vähän huolimattomasti. Viimeisen kepin yli mentiin vahingossa, Aron hukkasi jäljen hetkeksi, palasi jäljelle, mutta viimeinen keppi jäi sinne kohtaan, mitä ei ajettu. No loppupalkat jäi saamatta ja juhlat pitämättä.
Sitten vaan spekulon, että mikä oli tänään? Koejäljellä kaikki kepit oli ihan satavarmoja. Nyt keliolosuhteen kuumat ja kuivat, kepit kuitenkin ihan normeja eikä koirakaan ollut mitenkään ylilääh, kun otin sen autosta. Joten harmi jäi nyt jäljelle. Treeniä treeniä vaan, mutta miten? Sarin mielestä Aron oli motivoitunut ajamaan jälkeä, selvitti siinä matkan varrella olevia haasteita ja etenee hyvällä vauhdilla, mutta kun kepit ei nouse niin ne ei nouse. Ja olin katsellut jo vähän Hämeenkyrön koetta tositarkoituksella, koe olisi 4.8 eli todella pian. Mutta nyt näyttää siltä, että ei se ole meille tarkoitettu.
Sarin Kurt oli muuten ihan sairaan hyvä. Sen esineruututyöskentely on ihan ilmiömäistä, jäljellä kaikki kepit nousi, janat sujuu loistavasti, tehtiin Kurtille myös erikseen 2 janaa, kaikissa tosi pätevä. Ihan mestariainesta!! Ihailen!

2 kommenttia:

  1. No samat on täälläkin fiilikset. Pieleen meni tänään jälki...

    VastaaPoista
  2. Ei yksi kerta vielä kuolemaksi ole!! Eli häntä pystyyn ja treenejä lisää. Kyllä molemmissa suorituksissa oli paljon hyvääkin.

    Sari ja bc:t

    VastaaPoista