sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Mökillä tokoilut

Olen viime päivien aikana tehnyt monen monituista tokotreeniä. Näissä pääpaino on tietysti meille ajankohtaisissa liikkeissä, kuten ohjattu nouto ja z-liike.
Ohjatun noudon kapulat on nyt niin, että se mikä haetaan on aina 8 m etäisyydellä keskikapulasta ja aluksi vielä pari metriä alempana. Näin saan paremman kaaren. Erityisesti vasemman kapulan haku ja sen kaari näyttää tosi hyvältä. Oikea sen sijaan oli eilen jotenkin vaikea, koira ei tainnut nähdä kapulaa lainkaan ja pöyri paikallaan ympyrää ja yritti mennä keskikapulalle. Oli pakko vaihtaa koko ohjatun kuviota toiselle puolen mökin pihaa, kun ei muuten päästy pattitilanteesta eteenpäin. Ja siellä kapula ilmeisesti näkyi ja saatiin onnistuminen.
Merkkitreenissä olen hakenut sitä virittelyhenkäystä, minkä teen kun haluan koiralle kertoa, että ihan kohta merkille. Hulluksi voisi joku luulla, kun kokeilin, että minkälainen hengitysapu olisi sellainen, että koira sen huomaa, muttei ehkä kukaan muu.
Merkille virityskäsky on edessä ja tein nurmelle 4 eri merkkiä, joista aina piti mennä edessä olevalle merkille. Tässä Aron oli kyllä tosi hyvä, ei tainnut kertaakaan harhautua väärälle merkille.
Ruutua olen tehnyt monenlaisessa muodossa, eilen en laittanut ruutunaruja ja tänään laitoin. Ja tehtiin näitä, missä kerron koiralle, että tehdään merkki ja ruutu ja koira tietää, että ruutuun jätettiin narupallo, merkille pitää mennä kuitenkin ensin. Ja jos meni merkille, sai ihan välittömästi jatkaa matkaa ruutuun. Ja näin ollen luulen, että merkin arvo ehkä nousee.

Z-kuviossa istumisessa ja seisomisessa voi tulla herkästi virhe, koira tuntuu kuitenkin pysyvän kivasti paikallaan, kun kiertelen sitä.

Hyppytreeniä suunnittelin eilen tekeväni. Laitoin kaksi puutarhatuolia ja niiden väliin riman. Aron päätti, että hyppy kuuluu tehdä korkeimmasta kohtaa, eli ei hypännut esteen keskeltä vaan puutarhatuolin selkänojan yli. No jätettiin sitten Aronin tahdosta turhat rimat pois ja hypeltiin pelkkien tuolien yli.

Mitäs me vielä on tehty, no voisi sanoa, että kyllä se ainakin mökin pihassa tekee :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti