maanantai 19. joulukuuta 2011

Jouluiset kaikki onnistuu-treenit

Tänään oli valkkuryhmän treenit ja teemalla joulunyyttärit. Paistoin joulutortut juuri ennen kotoa lähtöä ja meillä oli siellä tarjolla mm. Luu-pipareita, glögiä, suklaata jne. Voi nam. Ja jotta mieli ja motivaatio pysyisi hyvänä, suunnittelin Aronille kaikki onnistuu-treenin, jossa kaikki onnistui!

Verryttelyksi tein jääviä asentoja vapaasti vaihdellen ja sitten liikkurin kanssa käytiin z-liikkeen suorilla asennot läpi, jokaisen onnistuneen asennon jälkeen Maiju naksautti ja minä palkkasin. Seiso-maa-istu ja kaikki onnistui. Jopa liikkeen alku ja seuraamaan lähtö onnistui.

Sitten yksi liike alkaa ja heti palkka, kun Aron otti omatoimisen kontaktin.

Sitten ohjattu, tässä palkkaus odottamisesta, odotti hiljaa ja kauniisti, kun kapulat vietiin, liikkuri sanoi käsky ja Aron otti kontaktin, tästä palkka. Sitten lennossa merkille, jolloin se meni hyvin ja reippaasti, tästä liikkuroinnit ja haettiin oikea. Hyvin haki oikean kapulan ja palkkasin lennossa. Onnistui siis tämäkin.

Sitten tunnari. 3 kapulaa +oma. Löysi oikean, jes! Tosi hyvä luovutus, piti hiljaa ja rauhallisesti kapulaa, olin tyytyväinen tähän.

Tämän jälkeen kaksi hyppymetallinoutoa, otin vähän reilummin etäisyyttä esteeseen ja sai possun palkaksi siinä kohtaa, kun oli esteen päällä tulossa kapula suussa. Miinu taisi kysyä, että oliko tässä joku ongelma vai miksi palkkasin noin. No lauantaina Aron oli sitä mieltä, että en taida tuoda tätä kapulaa, kun meikä vaan nipottaa....Nyt asenne meillä molemmilla parempi.

Kun kaikki oli tehneet yhden kierroksen, tehtiin paikalla-olot. Vein Aronin yhdessä-käskyllä kehään ja tuli tosi nätisti. Oltiin rivin keskellä, ensin paikka istuminen 2 min, tämä ok ja possu palkka. Sitten perään makuu. Maiju liikkuroi meille ja leikki jotakin Pieksamäkeläistä liikkuria, joka heilauttaa rukkasta aina sitä koiraa kohti, kenelle antaa luvan mennä maahan. Hämäännyttiin Aronin kanssa tästä ja vasta toisella käskyllä maahan. No itse makuu hyvin, nousi hyvin omalla käskyllä istumaan, ei siis ennakointeja. Hyvä meininki!!

Omissa höntsäilyissä tein seuruuta, vähän kaukoja, sekä ruudun paikkaa lähettäen Aronin ruutuun melko pienillä etäisyyksillä. Hyvä paikka ruudussa löytyi ja lihapullan heitin ruutuun aina palkaksi.
Aronilla oli kyllä kiva asenne!

Ihan loppuun tein vielä lajin vaihdon. Keppejä niin, että toisessa päässä on hyppy ja toisessa putki. Ja tsadaa, Aron osaa pujotella. Se teki virheettömiä pujotteluja ja sai palkaksi mennä putkeen. Tai lähetys putkeen ja sieltä käsky kepit. Löysi täydessä vauhdissa kepin aloituspaikan ja pujotteli intoa piukassa päästäkseen keppien jälkeiselle hypylle. Miten se voi oppia näin nopeasti. Muistan kuinka paljon Jimmy-partiksen kanssa tahkottiin pelkästään sitä keppien aloituskulmaa, Aron tuntuu löytävän kohdan luonnostaan ja keskittyy nyt pujotteluun niin, ettei välitä millä puolella tai missä minä menen. Ihan huippua!!

1 kommentti:

  1. Meillä ihan sama Ima vs. muut koirat pujottelussa, Irmeli ei millään tuntunut koskaan tajuavan keppien ideaa ja Remo ja Heimo ihan tuosta vaan... :) Lieneekö sitten yhtään syytä, että itse olisin kehittynyt myös opettamisessa... :D

    VastaaPoista