perjantai 23. joulukuuta 2011

Joulun toivetreenit

Otsikkokin kertoo, että joulu on mielessä. Koiratreenailu on tämän vuoksi ollut vähän pienemmässä mittakaavassa, kun joulutössötykset vie oman aikansa.
Eilen oli torstai-agin vuoro. Meitä oli jopa kaksi ryhmäläistä paikalla ja Anu oli keksinyt hauskan treeni-idean. Saatiin joululahjaksi suunnitella itse ratamme ja harjoitella juuri niitä asioita, joita toivomme, kaikki esteet oli käytössä :-)
Suunnittelin sitten Aronin pään menoksi melko yksinkertaisen 10 esteen radan, jossa oli pieniä pähkinöitä purtavaksi ja mutta myös melko helppoa kaarretta mentäväksi.Ensin tein ratamme ja siinä yksi riman pudotus. Tämän jälkeen treenattiinkin radan paria kohtaa niin moneen kertaan, että Aron läähätti melko onnistuneesti. Ensimmäinen treenipaikka oli sellainen, mistä koira tulee täysillä putkesta ja mun pitäisi kertoa sille, että seuraava este on hyppy ja käännytään tiukasti heti hypyn jälkeen. Vaikeeta oli, tehtiin sitä hyppyä matalla rimalla, ettei turhaan tule riman räiskintää. Lähinnä mun ajoitus oli se, mitä siinä treenattiin ja sitä, että Aron reagoi mun merkkaukseen.
Radalla oli myös hypyltä kepeille meno ja kepit näyttää kyllä hyvältä, Aron osaa mennä kepeille kovastakin vauhdista.
A-esteellä tehtiin erikseen kontaktilta vapauttamista, Anulla oli paljon ideoita, miten eri kohdissa mun kannattaa Aron vapauttaa sieltä, välillä päästin Aronin heti eteenpäin, välillä taas kävelin itse kauemmaksi ja vapautin sieltä. Pääasia kai oli, ettei mun liike ole se, mikä vapauttaa koiran, vaan käsky.
Radan lopussa oli jokunen hyppy sekä muuri-este kaarevalla uralla ja jostain syystä Aron räiski muurin kahteen eri kertaan. Todettiin, että tässä kohtaa mun ei kannata kertoa äänellä käskyjä vaan ohjata ihan hiljaa, näin Aron pystyy keskittymään hyppyyn paremmin.
Tässä vaiheessa Aron oli ihan lääh ja pidettiin pieni tauko.

Tauon jälkeen tehtiin tekniikkaa puomilla sekä keinulla. Opetettiin Aronille, että puomin päässä voi olla lelu, jolle voi mennä vasta käskystäni sen jälkeen, kun on on-off kohdassa. Siinä sitä olikin Aronilla sitten ajattelemista, sillä lelu selvästi hidastaa tässä vaiheessa Aronin puomin loppu-osaa, mutta sillä saadaan ajatus pois minusta. Tarkoitus olisi saada itsenäinen kontaktin suoritus, tällä hetkellä se on aika kiinni minun sijainnissani.

Keinulla huomattiin, että keinun liike on vielä se vaikein juttu keinussa. Keinun kolauttaminen on Aronista ihan jees ja tehtiinkin sellaista kolauta keinun pää maahan-juttua. Siinä Aron on tohkeissaan, mutta jos koiraa keinutellaan esteen päällä, vapisee Aron jännityksestä. Nyt tarvitsisinkin sellaisen minikeinun meidän olohuoneeseen, että voitaisiin keinua :-)

Oli kyllä todella tehokkaat ja hyödylliset treenit, kiitos Anu!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti