sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Sunnuntain tunnariturnee

Päätin, että päivän teema on tunnari. Koti-oloissa itse tehtynä hommassa ei ole mitään ongelmaa, samoin se oma löytyy vaikka tekisin itse tunnarin esim Ikean parkkipaikalla. Mutta liikkurin kanssa tehdyssä tunnarissa on jotakin ongelmaa. Kun sitten pähkäilin, on tunnarissa ollut häikkää sen kerran jälkeen, joilloin se valkkuryhmän treeneissä toi mulle kaksi kertaa ihan pokerilla väärää kapulaa, silloin en kyllä tykännyt yhtään ja sanoinkin sen Aronille. Jälkeen päin mietittynä palautteeni vei Aronin itseluottamuksen kyseistä liikettä kohtaan. Meillähän oli joskus keväällä tilanne, että Aron koki ihan yhtä kivaksi tulla tunnarilta kapula suussa, oli se sitten oikea tai väärä. Ja silloin päätin, että jos tuo mulle väärää, ei se kivaa. Mutta jotakin on siis tehtävä, että saadaan taas homma uuteen nousuun.

Joten maneesilla tänään:
-tunnari 1. kasa kapuloita ja se oma 15 cm päässä vasemmalla, ok.
-tunnari 2. kasa kapuloita ja se oma 15 kasan edessä, ok.

Sitten kolme valmista tunnaririviä, joissa 3 kapulaa oman lisäksi, oman paikka vaihtui joka kerta. Lähetin ekalle riville, tämä ok. Lähetin toiselle riville, mutta Aron paineli sinne, missä äsken oli, keskeytin ja lähetin uudestaan keskiriviä kohti. Nyt toi väärän, en sanonut mitään väärästä, luultavasti virhe tuli siitä, että koiran ajatus katkesi, kun keskytin sen menon väärille kapuloille. Nyt lähetin kolmanteen riviin, sieltä tuli nyt oma, sitten vielä yksi lähetys siihen keskiriviin, josta toi hetki sitten väärän, nyt löytyi se oma. Eli 6 tunnarin etsintää/ yksi virheellinen. Ollaan plussan puolella. Tässä vaiheessa koira hetkeksi autoon.

Seuraava kierros alkoi kisamaisella tunnarilla. Mutta miten kävikään, lähti kapuloille, haisteli kaikki ja toi väärän. Tehtiin kuitenkin kisamaisesti luovutus ja sivulle siirtyminen, vasta sitten katsoin kapulaa ja väärähän se oli. En sanonut koiralle mitään negatiivista, ei vain saanut palkkaa. Päätin, että siirrytään hetkeksi toisen liikkeen pariin ja katsotaan tunnaria vielä.

Se toinen liike oli z-liike. Tässä ensin seuruu, niin että liikkuri huuteli käsky ja minä seurautin z-liikkeen läpi, Aron oli hyvä tässä, seurasi ja taisi tehdä kulmat niinkuin pitää. Hyvä siis. Sitten sama, mutta koemaisesti asennoin seiso-istu-maa. Pirskatti, että keskimmäisellä istu käskyllä jäi seisomaan. Voi höh. Aloitettiin alusta. Nyt teki kaikki asennot oikein, ei piipannut kun otin mukaan eikä myöskään ennakoinut missään. Hyvin meni.

Takaisin tunnariin, tehtiin kuten äsken, kisamainen tunnelma. Aron meni kapuloille ja toi sen oikean. Jihuu. Aron sai lihapullaa ja minut tosi iloiseksi. Kuka vois kertoa Aronille, että tuomalla sen oikean kapulan, se saa ihan mitä se haluaa. Päätin, että tehdään nyt vaan paljon tunnareita liikkurin kanssa, jos tuo väärän, siitä ei seuraa mitään. Jos tuo oikean, saa jonkun megapalkan. Teen itselleni kuukauden seurannan, että onko asetelmalla vaikutusta onnistumisprosenttiin.

Aron kävi taas tauolla ja tauon jälkeen ryhmässä paikka istuminen. Tämä meni kaikin puolin oikein hyvin. 4 koiran ryhmä ja istui hyvin. Tästä jatkettiin vielä liikkurin kanssa yhteen treenattavaan juttuun. Huomattiin nimittäin z-aloittaessa, että kun liikkuri sanoo liike alkaa, katselee Aron sitä liikkuria tai on levoton. Myös tässä tilanteessa tulee siltä herkästi piip, joka kertoo epävarmuudesta. Joten otettiin varmaankin 10 liikkeen aloitusta, ensin palkattiin heti sanan liike alkaa-jälkeen, palkkaus siitä, että Aron piti kontaktin minuun eikä piipannut. Sitten venytettiin siihen kohtaan, että liike alkaa-liikkeelle mars. Saatiin palkkattua myös tästä. Liikkuri-Minna huomasi, että liikkeelle mars on se tekijä, joka herkästi laukaiseen Aronin piip-ääneen. Onneksi treeni auttaa tähän.

Olipas kivat treenit :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti