maanantai 26. joulukuuta 2011

Toko on kivaa- ja niin haastavaa

Tänään maanantain valkkuryhmän treenit, meillä on kyllä kiva ryhmä. Aron on siellä todella herrasmies toisia koiria kohtaa, minulta vieri Aronin rakas possu-lelu vahingossa Inton eteen, todella katastrofin ainekset, jos on yhtään isompi ego, mutta luojan kiitos ei Aron uskalla mennä ottamaan sitä toisen koiran edestä, ettei tule sanomista. Tai kun Luu veikin Aronin pallon, ei Aron edes yrittänyt saada sitä itselleen.

Aron on saanut huilia pari päivää koulutuksellisissa asioissa, joten hyvä että näin tapaninpäivänäkin treenattiin, sillä tämän treenin jälkeen tuli taas pitkä lista asioita, mitä pitää treenata paremmiksi.

Aron aloitti luoksetuloilla. Ensin ihan suora, jossa heti palkka käskysanani jälkeen. Tuli hyvin. Uusittiin, mutta nyt odotusarvo on tosi korkea luoksetuloon ja hytkyy liikkurin käskystä, kävin palkkaamassa koiran, kun makasi paikallaan ja kutsuin, vasta kun näytti hyvältä. Sitten katsottiin kierron kautta stoppia. Näissä stoppi on nyt päässyt valumaan, enpä ole sitä hetkeen edes treenannut, nyt näyttää siltä, että koira etenee 4-5 askelta käskyn jälkeen. Tälle pitää tehdä toimintasuunnitelma. Maahanmenon tekee paremmin, mutta siinä käskyn kuultuaan alkaa laskeutua alaspäin ja etenee saman verran, kunnes on lopulta maassa. Eli paremmat reagoinnit kiitos. Mun täytyy ihan muistella, kuinka ennen olen näitä parantanut.
Sitten samaa kiertämistä, mutta kapula suussa. Tässä kaksi kapulan luovutusta, joista kumpikin oli hyviä ja hiljaisia luovutuksia.

Tämän jälkeen tunnari, yhteensä 5 kapulaa, oma toinen vasemmalla, rivissä olivat. Meni hyvin kapuloille, haistoi kerran ilmaa ylöspäin ja sitten vasta alkoi työskennellä, haisteli ja reagoi omaan, vertasi sitä viereiseen ja toi oman. Jihuu. Luovutus kapulassa oli hyvä, olis pitänyt palkata tästä, mutta jatkoin loppuun asti eli sivulle siirtymiseen, jossa tuli ääni. Nyt oli pakko hyväksyä se, kun pääpaino on tuon oikean tunnarin tuomisessa, mutta tässä meidän seuraava treenaa tätä-kohta. Ja siitä yritän pitää myös kiinni, että vain yksi onnistunut tunnari per treeni.

Paikallaolo juttuissa treenattiin tänään vain liikkeen alkuja ja loppuja. Jostain syystä Aron vaati maahanmenoon kaksi käskyä kahdella kerrallä, mikäs nyt on. istumaan nousi joka kerta vasta omalla vuorolla. Vaihdettiin rivissä aina paikkoja ja tehtiin kolme paikkamakuun aloitusta. Kolmannella kerralla Aron meni ekasta käskystä maahan ja sai mehevän palkan saman tien, kun meni ekasta maahan.

Itsekseni kertasin edestä sivulle siirtymää, jossa ärsyttävän monta kertaa inahtaa piip. Huomautin joka kerta kun inahti, että ääntä ei voi käyttää.

Tehtiin myös merkin kautta ruutuun, palkkasin ensimmäisen merkille menon, uusinnalla päästin nopeasti ruutuun ja meni kyllä hyvin,otin tänään maahanmenoon asti ruudun, palkka ruutuun.

Sitten seuraamista, tässä kaksi kertaa huomautin piip-äänestä ja Aron paransi suoritustaan. Kati katsoi meidän seuraamista ja saatiin palautteeksi, että Aronin perusasennot on päässeet valumaan eteen. Jokaisessa perusasennossa se on vähän liian edessä. Liikkeelle lähtö on huono, ekalla seuraa-käskyllä se ei pidä kontaktia, mutta siitä eteenpäin kontakti pysyy ja itse seuraaminen on hyvää. Joten nyt tarkennan jatkossa Aronille, että jokainen perusasento tehdään huolellisesti. Aloitinkin sen tallilla niin, että askel ja seis, askel ja seis. Jos Aronin etutassut on pikkuvarpaani yli, tiedän, että nyt istuu liian edessä. Eli nyt itselle vain kriteeri mieleen ja tästä ei sitten lipsuta!!

Hyppynoutoja puukapulalla. Tässä ensimmäinen hyppynouto pitkällä etäisyydellä, hyvin. Ahneena mentiin lähemmäs estettä ja jotakin pientä siinä vielä oli, että otin useamman kerran, jolloin Aron alkaa epäröimään esteen takana kapulan kanssa ja vaatii tuplakäskyn tullakseen reippaasti kapulan kanssa. Ilmeisesti tässäkin pitänee ottaa nyt yksi onnistuminen per treeni, ettei ahdistus lisäänny. Tein nyt pari hetsausnoutoa, että sain vauhtia takaisin hommaan.

Se tässä tokossa tuntuu olevan, ettei koskaan tule valmiiksi. Aina on 10 (vähintään) meneillään olevaa juttua työn alla. Tälle viikolle kuitenkin mietintä myssyyn seuraaminen ja perusasennot, luoksetulon stopit, edelleen kapulan hiljainen luovutus ja takaa-käskyn äänettömyys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti