keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Monenlaista treeniä

Tulipas tehtyä tänään kaikenlaista.

Lenkin yhteydessä otettiin vähän seuraamistreeniä Suoraman koulun pihassa. Tein lyhyitä pätkiä ja välillä pidemmän pätkän, kaksi kertaa jouduin huomauttamaan piippaamisesta, jonka jälkeen Aron oli hipihiljaa. Tosin tilanne oli vaikea, sillä partacolliet haukkuivat tolpassa kiinni ollessaan ja tämä aina vähän rikkoo Aronin keskittymistä. Tein kuitenkin paljon liikkeelle lähtöjä, hidasta käyntiä, käännöksiä. Tuntui hyvältä. Yksi suora luoksetulo, jossa tuli hyvin ja lujaa, vähän liukui lumella mutta ei ihan törmännyt kun istui eteeni.

Kotipihassa tehtiin hauskan pitoa. Merkin kautta ruutuun, ensin vain yhdestä merkistä tuli pallo palkka. Ruudussa ei ollut nauhoja ja inasen vaikea Aronille, kun valkoisella lumella vain oranssit kulmatötteröt. Tämän vuoksi ei mennyt ihan suoraan ruutuun, selvästi yritti katsellaan hahmottaa ruutua. Ensimmäisen kerran ruudussa ollessaan meni yli takarajan ja sieltä uudella ruutukäskyllä ei ruudun keskusta heti löytynyt. Kahdella uusinnalla paremmin ja sitten pallo tuli Aronilta salaa ruutuun, joka sitten lopuksi palkaksi. Ylipäätään Aronilla hyvä ja vauhdikas asenne.

Sitten jokunen suora luoksetulo, josta päästiin ihan tavallisiin noutoihin.Heitin tosi pitkälle kapulan ja palkkasin vauhdista tai siitä, että samantien kun istahti eteeni, sain vapautuskäskyn. Hyvältä näytti. Tämän jälkeen 50 cm hyppyeste keskelle pihaa ja ettei vaan tulisi nyt mitään harmia, tein harjoituksen tosi helpoksi. Aron jäi tosi kauauksi istumaan esteen toiselle puolen, kapulan heitin kauaksi esteen taakse ja vapautin Aronin hakemaan hypyn kautta kapulan. Meni lujaa, ei piipannut ja oli oikein innokas. Ehkä tälläisillä helpoilla, mutta saa laukata ja lujaa pidän motivaatiota yllä.

Sisälläkin vielä sitten treenailtiin, nimittäin niitä sisäisiä lihaksia. Näin Vapun koulutuksessa, että yhdelle bordercollielle neuvottiin sellainen sisäisten lihasten liike, missä koiran takapää on rapulla tai jossakin vähän korkeammalla. Sitten koiraa syötetään siihen etutassujen väliin, sitten vasemmalle puolen ja oikealle, pitäisi pystyä syöttämään koiraansa tässä asennossa ilman että tassut liikkuu, kyseessä jonkinlainen siirrä painoasi homma. Aron tässäkin kivasti mukana, takapää vadin päällä. Olen tehnyt myös useampana päivänä sitä ristikkäisten jalkojen nostoa, saa nähdä onko näistä apua.

Lopuksi video meidän tunnistusnoutotreenistä, tehtiin pitkästä aikaa tulitikkutunnari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti