tiistai 27. joulukuuta 2011

Kotipihassa hyvät suunnitelmat

Tavoite-suunnitelma- toteutus- maali

En tiedä meneekö se noin, mutta yritys hyvä. Joten kotipihassa puuhasteltiin kehityskohteiden kanssa.

Pelkkää hyppyä, jossa narulelu esteen takana. Esteen korkeus muuttui joka kerta, tavoite oli nostaa vaan itsetuntoa hyppyyn ja saada sellaisia hyppyjä aikaan, joissa ei tule kosketuksia esteeseen. Joten 50-60-70-50-60-70-80-50 korkeudet ja kaikki onnistui. Mennään ensi viikolla Vappu Alatalon luokse ja haluan, että koiralla on todella motivaatio hypätä este.

Seuraamisen perusasentoa, monta pientä pätkää tehtiin, mutta toden totta, täyskäännöksessä koira valuu jo eteen, kriteeri on nyt oma pikkuvarvas, jos koiran etutassut on yli varpaiden, on se törkeästi jo edessä. Helpottavaa, kun on nyt selkeä kriteeri mielessä. Aron teki oikein hyvin 1 askel ja perusasento-sarjaa, väliin kokeilin ottaa 4 askelta ja koiran tassut oli heti etuvarpaiden kohdalla, joten tätä treenataan huomennakin.

Edessä istumisesta sivulle siirtyminen, tehtiin ehkä 5 kpl tänään ja kaikki onnistui, hiljaa pitää siis olla tässä tehtävässä.

Sitten vähän kapula suussa kohteiden kiertoja ja kapula suussa eteen tulemista, kerran huomautin äänestä eli yksi virheellinen suoritus, sen jälkeen kaksi onnistunutta ja jätettiin tähän.

Sisällä aloitin naksuttelemaan temppua, jossa koiran pitää astua kehikon sisään seisomaan, tassut kehikon sisällä. Kehikkoni on vanha taulun kehys ja temppu jalostuu mahdollisesti luoksetulon stopin kehikoksi. Saa nähdä tuleeko siitä kehikko, jolle koira juoksee ja pysähtyy vauhdista siihen seisomaan, lopulta kehikko häivytetään pois ja oikea stopin tekniikka jäisi kuitenkin selkärankaan. Toistaiseksi hommassa ei ole mitään käskyä, joten Aronille naksutteluaktivointi toistaiseksi. Vähän sama idea kuin kosketusalustassa, mutta mun kosketusalustat aina liukuu tassujen alla tms, joten en tiedä onko taulukehikkoon juokseminen helpompaa. Jollakin mun pitää kuitenkin Aronille kertoa, että stoppi on tarkoitus tehdä heti eikä 4 askelta käskystä, joten jos tämä olisi yksi tukimuoto oikeaan stoppiin. Pitänee vielä miettiä tätä....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti