tiistai 6. joulukuuta 2011

Kotipihassa

Maanantaina piti niin kiirettä, etten ehtinyt illan valkkuryhmän treeneihin, mutta aamusella kotipihassa hypeltiin pitkästä aikaa estettä. Kun hyppynoudossa on nyt jotakin häikkää, parempi purkaa liike osiin.
Laitoin hyppyesteen pihaan niin, että koira piti hypätä sivultani esteen yli, esteen toiselle puolen jätettiin makupalalautanen. Nostin ja laskin esteen korkeutta jokaisen hypyn jälkeen. Aloitin 50 cm ja aina lautaa nostin lauta kerrallaan kohti 80cm ja tämän jälkeen taas laskin. Huolestuttavaa oli se, että Aronin piti vinkaista joka kerta hyppy-käskyllä. Vaihdoin homman sitten vaan mene käskyyn tai lennosta lähettämiseen. Ja toinen tosi huolestuttava juttu oli se, että aina kun esteen korkeus oli 80 cm, se otti kosketuksen esteeseen. Hypättiin aika monta hyppyä ja vaihdoin lelun esteen taakse, nyt sain kaksi puhdasta 80 cm hyppyä kohti lelua. Ylipäätään pitää uusia tämä treeni ja tarkkailla, mikä vaikuttaa mihin.

Sitten tehtiin vauhtinoutoja erikseen. Kierrätin kapula suussa ensin puunkiertoja ja näissä piti tulla kapulan kanssa eteen istumaan. Heti kun istui edessäni, vapautin ja Petra oli apuna, heitti megapalkan lateksipossun palkaksi. Sitten tehtiin sellaista vauhtinoutoa, jossa heitin kapulan ja Petra kävi heittämässä kapulaa vielä kauemmaksi, kun palautusvauhti oli kovimmillaan, lensi possu taas palkaksi jostain. Aronista hurjan hauskaa. Tällä linjalla jatketaan siis.

Seuraamistreeniä sitten ihan tosi myöhään kotipihassa. Huomasin, että varon suuresti meidän seuraamisessa sellaisia kohtia, joissa seurataan noin x määrä askelta, perusasento ja sitten taas uusi seuraa ja noin x askelta. Teen siis mielelläni aina seuraamista useammalla käännöksellä, joka päättyy perusasentoon ja tämän jälkeen tulee palkka. Ja Aron saattaa juuri näissä liikkeellelähdöissä piipata, joten tehotreeni nyt näihin. Teinkin niin, että palkkasin ensin aina jokaisen pätkän perusasentokohdassa, sitten palkkasin joka toisen. Lopulta tein kolme pysähdys ja uusi seuraa liikkeelle lähdössä. Aron ei piipannut kertaakaan tässä kotipihan tarkastelussa. Hyvä juttu se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti