perjantai 18. toukokuuta 2012

Tavoitteiden tarkastelua

Olen tässä jo useampana päivänä miettinyt meidän treenejä. Ei liene järkevää suhata joka päivä jossain treenissä ja tehdä kolmea lajia samaan aikaan. Siitä tulee stressi, koska kaiken aikaa mietin, että missä välissä tehtäisiin agin kontakteja, missä välissä tokoa, maastotreenit ihan oma lukunsa, hyppytekniikkaakin pitäisi tehdä ja missä välissä ihan lenkkeillään, koska vapaapäivä koiralla...Huh. Joten pakko miettiä nyt mihin me keskitytään. Ykköstavoittena on nyt jälkikoe, maastojen puolesta Aron etenee hienosti ja niitä on tietysti kaikkein kivoin treenata. Sen ohella pitänee panostaa nyt tottikseen ja siellä se hyppy, joten otetaan nyt härkää sarvista.

Koiran lihasvoimaa ja takapään potkua me käytiin tänään vahvistamassa ja alla video miten me sitä tehtiin. Juoksutin Aronia loivassa mutta pehmessä hiekkapohjassa mäkeä ylös ja alas. Jätettiin pallo aina toiseen päähän ja sitten Aron sai sen hakea. Tehtiin tämä neljä kertaa ja vaikka videolla mäki ei näytä jyrkältä, tunsin kuitenkin itse miten rankka se oli loivana nousuna, kun sateisen yön jälkeen pehmeä hiekka on  vieläkin pehmeämpää. Viimeinen mäki-juoksu otettiin jyrkemmästä kulmasta. Näitä pitää nyt tehdä ja jyrkkiä mäkiä tuolta soramontulta kyllä löytyy. Tänään testailin vain miten tämä pallonhakutreeni onnistuu.
Ennen mäkijuoksuja oltiin kävelty metsäpolkuja erääseen pellonreunaan ja mikäs siellä meitä odotti; Kyy. Huomasin kyyn vasta kohdalla, kun se nosti päätään ja samaan aikaan sihahti makeasti. Aron ja Elvis juoksi siellä edellä ja olivat juuri minua ennen menneet tästä käärmeen ohi. Hyi että se oli pelottava, iik! Juoksin tuhatta ja sataa koirien perään ja se käärme jäi siihen.

Lihaskunnon tsekkaus meillä on ensi viikolla, sillä Aron menee fyssarille ensimmäistä kertaa, meillä on tiistaina Kirsi Piispaselle aika. Ehkä sieltä saan ajatuksia koiran kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja lihaskunnon kasvattamiseen.

Meidän treenilajeista tuumalin, että tokoa tehdään nyt niin paljon kuin jaksan ja jätän agilityn sinne kolmostilalle. Agilityyn voi panostaa sitten talven aikana enemmän, mutta kesä on pk-lajien aikaa. Tavoittelemme siis kuntoa ja ponnuvoimaa nyt kesän läpi ja jos syksyllä oltaisiin niin koekuntoisia, että JK2 olisi mahdollista. Kesän aikana suunnataan myös tokokokeeseen varmaan heinäkuussa, siellä on meillä bordercollieleirikin, joten jos sen jälkeen kesälomalla käytäisiin tavoittelemassa sitä kolmasta ykköstulosta.
Seurava viikko kuitenkin kuluu jälkikokeen parissa. Olen järjestämisvastuussa Maarit Isakssonin kanssa meidän jälkikokeesta ja yllättävän paljon juttuja pitää miettiä, vaikka 6 koiran koe vain onkin. Itse koe on 29.5 ja sen puitteissa meneekin se koko ilta, ennen sitä krepataan jälkiä, tehdään paperitöitä, suunnitellaan mm. palkintoja tai esineruutuesineitä :-) Hienoa olla kuitekin mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti