tiistai 1. toukokuuta 2012

Tokokoe Ikaalinen

Tuntui kyllä ihan pähkähullulla herätä vapaapäivänään samaan aikaan kuin työ aamuna, mutta ihan itse olin harrastukseni valinnut. Tokokoe alkoi nimittäin klo 9 Ikaalisissa meidän luokalla ja eipähän ollut paljoakaan liikennettä, kun Ikaalisia kohti ajelin. Viimeset vapun juhlijat saapuivat taksilla kotiin, kun me Aronin kanssa lähdettiin.
Olinkin ensimmäisenä paikalla, sillä halusin tehdä hyvän aamulenkin alle. Käytiin sitten reippailemassa reilun puolen tunnin verran ja sitten alkoi jo siellä meidän koekentälläkin tapahtua. Kisapaikkana Ikaalisten rauhallinen puisto, liikejärjestys oli oikein meitä suosiva ja tuomaristakaan ei tarvinnut ottaa paineta. Joten kaikki palat kohdallaan. Itse olin asettanut tavoitteeksi meille, että tehdään kaikki niin hyvin kuin osataan. Harjoitellaan niitä liikevälejä nyt niinkuin viralisesti. Jos meidän 2 viikon treenit ovat olleet nousujohteiset, tiesin, ettei ne kuitenkaan kanna vielä suuremmin kokeessa, mutta mennään nyt katsomaan tilanne.

Luokassa 5 koirakkoa, Aron suoritti kolmantena. Aron hinkusi kehään, eikä olisi halunnut mennä yhdessä, sellaista rallattelun makua. Paikalla-olot kahden vieraan urostollerin välissä, mutta onneksi Aron asettui kiltisti siihen väliin. Paikka istuminen 10 ja makuusta 8, nousi viereisen koirakon käskyllä istumaan.

Yksilöliikkeet tehtiin kahdessa erässä ja ensimmäinen erä oikein meille sopiva, se hirvein juttu olisi vasta toiseksi viimeisenä, joten täältä tullaan :-)

Ensimmäisenä ruutuliike, tästä saatiin 10 ja ihan ansaittu sellainen. Hyvä merkki ja suoraan kohti ruutua, seis ja maakäskyt hyvin. Ruutu oli nurmen seassa punaisin tötteröin ja siniset ruudun nauhat,  Aron olisi voinut ennakoida valkoisilla ruutunauhoilla, joten tuo sininen sopi meille :-) Loppuhyvin, mutta liikkeen päätyttyä jo vähän äänteli. Tämän liikkeen välin tein kyllä hyvin seuraavaa nähden, sillä lähdin marssimaan heti kohti z-liikkeen aloituspaikkaa ja Aron tuli mukana.

Z-liikkeessä tavoite oli saada kaikki asennot onnistumaan, liikejärjestys oli seiso-istu-maahan, se perinteinen siis. Hidastin keskimmäisellä suoralla vähän ja istuminen onnistui, itseasissa kaikki asennot onnistui, äänteli ainakin viimesessä mukaan otossa, josta pieni pistevähennyt, saimme 9.5.

Ohjatussa onni suosi jälleen kerran meitä. Kaksi edellistä koiraa olivat saaneet oikean kapulan, siinä oikealla oli myös ruudun merkki, tiesin, että se olisi häirinnyt Aronin kaarta kohti kapulaa. Onneksi saatiin arvonnassa vasen, tuomari varmaan luki mun ajatukset :-) Merkille mentiin ihan ok, toppasin ennen kuin ehti suoristaa itsensä (hätäilin),  joten vähän huono asento merkin takana. Vasen käsky Aronille on kuitenkin vahva juttu ja hyvin kaarsi vasemmalle kapulalle ja toi sen. Luovutus ei ollut mielestäni siisti, mutta kiltti setä antoi 10.

Sitten kehästä ulos. Aron odotusarvo oli täysin meidän treenikassissa, jonne se halusi laukata täysillä palkinnolle. hmm, tätä pitää ensi yönä? miettiä.  Annoin sieltä pari namia, etsittiin virittelyksi yksi oma kapula ja kohta takaisin kehään.

Kehä jatkui tunnarilla. Aron oli kehään tullessa levoton ja vähän lentoon lähdössä. Eli edelleen ne hyvät kehään tulot ja ensimmäinen perusasento jää suurelle työlistallemme. Jouduttiin nimittäin tässä kohtaa säätämään perusasentoa. Vaikutti varmasti tunnariin, sillä Aron etsi ja etsi, kiersi ympyrän kahteen kertaan, nosti kapulan, lähti tuomaan, pudotti ja palasi kapuloille, josta haki sitten sen oman. Luovutuksen jälkeen sivulle siirtymässä äänteli, nolla siis väärästä kapulan nostosta. Siirtymässä kehuin kuitenkin Aronia, kun toi sen oman, hyvää ajatusta siis Aronilla kuitenkin. Siirryttiin luoksetuloon.

Luoksetulossa jäi hyvin, mutta kun käännyin oli koira istumassa. Tälläinen ihan turha virhe, joka ilmenee aina silloin tällöin. Liittyy varmaan siihen ylitsevuotavaan vireeseen? Itse luoksetulo hyvin, hyvä stoppi ja hyvä maa, eteenkin tuli ja siitä sivulle. 8.

Siirtyminen kaukoihin, tässä kohtaa en muista miten mentiin, mutta kaukot teki just niinkuin osaa ja osaahan se, 10. Omaan silmään näytti oikein hyvältä ja taka-käskyssäki ihan siirsi painonsa taakse. Luulen, että kuka tahansa tuomari olisi tämän meille suonut.

Ja sitten se kauhea, seuraaminen!! Etukäteen tiesin, että vaikeeta on. Luojan kiitos toiseksi viimeisenä liikkeenä, niin lyhyt kaavio kuin suinkin. Vaikeeta siis oli, tuli ääntä, paikka oli hukassa, minä olin hukassa että meinasin kävellä estettä päin ja koira karata hyppyyn. Jollain ihmeen tuurilla selvittiin siitä ja tuomari antoi säälistä 7.

Viimeisenä hyppynouto, Aron kävi kuumana, hyvä hyppy, nosto ja tuonti, luovutus äänellä, mutta eipähän ainakaan metalli kalissut hampaiden kevyellä otteella kun toi vähän raivolla. Äänestä lähti piste joten 9.

Loppupisteet jännitti, että kuinka käy, monta onnistumista tuli tuolla liikkeissä, joten hyvä mieli z-liikkeestä ilman loppupistemäärääkin.  Vappuonnea oli mukana ja saimme 264,5 pistettä ja kisakirjaan tuli nyt se toinen ykköstulos. Olin todella tyytyväinen siihen, että eteenpäin on päästy, vaikka aika suossa tuon seuraamisen kanssa ollaan. Silti Aron oli tosi taitava monessa liikkeessä ja ihanaa, että z-liikkeen asennot onnistui. Nyt jatketaan meidän hyväksi havaitulla treenimoodilla, jossa kerran viikkoon näitä kokonaisia juttuja, että saadaan tuo kokonaisuus paremmin toiminaan. Paljon kehäänmenoja ja ensimmäisiä asentoja. Tunnari ei nyt sureta, sillä Aron teki kuitenkin miehen työn tuomalla sen oman. Ja se veti sinne kehään, ei voi siis ihan pakkopullaa olla tää meikäläisen touhu. Joten kivalla kelillä ja kivalla tuomarilla ollaan siinä nippa nappa ykköstuloksessa kiinni, parantamisen varaa siis on ja treenit jatkuu. Iloisella mielellä kuitenkin ja kokonaisuutta entistä paremmin miettien. Seuraava koe, no ei nyt ihan vähään aikaan, pitää treenata, että Aronin olisi turvallista olla mun kanssa kehässä :-)

2 kommenttia:

  1. Onnea ykkösestä!:) Jännä lukea et joku on käynyt Ikaalisissa kokeissa ku ite joskus siel opiskelin.:D

    VastaaPoista
  2. Onnittelut ykköstuloksesta!! =)

    VastaaPoista