tiistai 8. toukokuuta 2012

Tulevan viikon haasteita

Täydessä levossa oleva Aron on nyt ihan hihhuli. Huomasin, että tekee "kaasu pohjassa olohuoneesta eteiseen"-spurtteja, joten tänään käytiin sitten jo tekemässä lenkkeilyä, tosin maltillisesti. Tehtiin hihnalenkkiä nyt varmuuden vuoksi, mitään ontumista en havainnut. Tosin tuo ontumis-juttu kyllä on säikäyttänyt minut ja aikaa fyssarille pitänee pikapuoliin hankkia. Olen miettinyt koko treenitouhujen tarkoituksia ja sitä, mikä on elämässä kaikkein tärkeintä. Tapani mukaan olen myös syyttänyt itseäni huonoksi koiranomistajaksi, mutta näillä mennään, mitä on annettu. Lisäksi kammoni metrisen esteeseen on lisääntynyt, sillä Aron hyppäsi viime ke yhden kerran metrisen esteen, siinäkin vaan piti ylittää este yhteen suuntaan lelun perään. Kiltti Aron hyppäsi, mutta veti esteen kumoon mukanaan, joten...toki jatkamme hyppytekniikan parissa. Lihaskuntoa pitänee nostaa ja takapäähän saada enemmän potkua, joten siinä meillä sitä työsarkaa riittää. Joten pk-tottis on tällä hetkellä yksi projekti, pääpaino on nyt tokossa ja agility-urankin olisi joskun tarkoitus alkaa.

Tokossa päätin nyt vahvistaa erityisen paljon perusasentoja ja tehdä sitä paljon. Tavoite on, että Aron tarjoasi sivulle tuloa ensimmäisenä ratkaisunaan ja sivulle-tuleminen olisi aina mahtavaa. Näitä olenkin nyt tehnyt takapihalla ja vähän kaikkialla. Tarkoitus olisi vahvistaa tätä ihan sikana. Näiden kautta meidän käyttäytyminen koekehissäkin paranisi huomattavasti, kun jokaiseen sivulle asettumiseen on suuri motivaatio.

Toinen mitä mietin nyt, on pitäisikö vaihtaa tokossa luoksetulo ja kapuloiden luovutukset suoraan sivulle tuloksi. Jäisi monta turhaa pisteitä vähentävää kohtaa pois. Toisaalta olen perustanut tämän juuri tuohon pk-tottikseen, että jos siellä luoksetulot ja kapulan luovutukset tehdään suoraan eteen tullen, toimii ne tokossakin hyvin. No levottomuutta meillä on siinä edessä olossa, joten mietintämyssy käynnissä.

Mikäli Aron ei oireile liikkuessaan, mennään luultavasti keskiviikon agikisoihin. Mikäli näen yhdenkin epävarmuuden merkin sen liikkeissä, jäädään pois agikisasta. Tänään kuitenkin jäljestellään ja saman lajin tiimoilta on loppuviikoksi pari muutakin treenikertaa jo sovittuna. Töiden puolesta olen loppuviikon vapaalla, joten olisipa Aron kunnossa. Lauantaina meillä on tarkoitus pyörähtääTampere-kv näyttelyssä, tosin Aron on laihassa kunnossa, turkista on puolet tippunut ja tiedän, että noissa kehissä hieman pyöreämpää olemusta arvostetaan. Bordercolliekehiin on ilmoitettu 14 urosta, joten hieman korkeaa hännänkantoa on luvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti