tiistai 15. syyskuuta 2009

kotona ollaan ja naksutellaan

Kuumeinen perhe viettää täällä sairaslomaa. Niin sairas en kuitenkaan ole, etteikö nyt vähän naksuteltais keittiössä.
Joten tehtiin alustareeniä. Ideana, että Aron menee hiirimatolle seisomaan ja odottaa siellä naksua. Mutta minä tyhmä teinkin virheen, otin sekä etäisyyttä että kestoa samaan aikaan. Hiirimatto oli siis monen metrin päässä minusta. Tuloksena olikin sitten turhautunut Aron, joka puree samalla hiirimattoa, kun seisoo siinä. Ja kun en halua sitä puremista vahvistaa, niin matto pois hetkeksi. Lyhyemmällä etäisyydellä saatiinkin jo ihan kauniita seisahduksia.

Tästä samalla olikin helppo siirtyä tekemään jotain ihan jotain uutta, joten maahanmenon koulutus alkoi. Pidin makupaloja nyrkissä, Aron puree ja nuuskii ja yrittää saada niitä nyrkistä. Lopulta se luopuu ja putoaa makuulle, samantien naks ja nyrkki aukeaa. Muutaman tälläisen alun jälkeen otin nyrkin pois ja odotin, jes se menee maahan ja saa taas naksun ja namia. Iltapäivällä sain jo hyvällä tiheydellä tekevän koiran, joka tarjoaa maahanmenoa ja tekee sitä innokkaana. Jippii.

Iltasella vointini salli jo hiukan ulkoilla. Tein mobilian nurmikoille Aronille jäljen, suoraa pieneen ylämäkeen, puun jälkeen kulma ja sitten taas suoraa. Nyt oli taas kerran näkyvissä kova kiire edetä jäljellä ja alun ekat metrit oli jotakin ihme sähellystä. Loppukohti parani oikein hyvin, mutta jatkossa taidan jättää loppupalkaksi vain lelun. Siitä Aron varmaankin aluksi hiukan pettyy, mutta jos sillä saisi keskittymään itse jälkeen paremmin. Jälkijutun jälkeen kävimme kaikkien koirien kanssa puolen tunnin lenkillä keisarinharjulla. Lenkin jälkeen otin vielä Aronin kanssa kontaktia liikkeessä siinä mobilian parkkiksella. Hyvin meni.

Iltaruuan yhteydessä mittasin, mitä Aron tänään oppi monesta naksutuokiosta. Alustalle menoa otin 3 kertaa ja kaikki nämä meni just nappiin. Eli Aro menee hiirimatolle seisomaan, matto on pari metriä minusta, seisoo siellä matolla eikä tee mitään muuta. Seisomista otetaan noin 2 sekuntia, sitten naks ja nami viereeni. Kaikki nämä kolme alustalle menoa oli käytöksiltään samanlaisia ja sujuvia. Sitten alusta pois ja maahanmenoja, näitä saatiin aikaiseksi paljon. Hyvä Aron!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti