perjantai 11. syyskuuta 2009

onnistunut jäljestys

Aron pääsi tänään jäljestämään vasta iltasella, ajelin mobiliaan, siellä on niin hyvät nurmikot.
Nyt se oli saanut päiväruokansa jo iltapäivällä. Ruuan se saa itselleen, jos se istuu siinä vaiheessa kun otan kupin käteeni, lasken sen maahan ja odotan hetken, kunnes sanon ole hyvä. Aina se ei pysty istumaan paikallaan, mutta silloin kuppi nousee välittömästi ilmaan ja aloitamme alusta. Oikein opettavaista erittäin ahneelle pennulle.
Mutta siis siihen jälkeen. Nyt tein sille ensin makupalakolmion, talloin kolmionmuotoisen metrisen alueen ja laitoin sinne makupaloja. Pentu tuli autosta ja sai vapaana mennä nurmikolla, nenä sillä oli heti kyllä maassa kun kerroin, että ollaan jälkihommissa. Se löysi kolmion ja vähän ihmetteli, että näin joka puolella on ruokaa. Se pysyi hyvin siinä kolmiossa ja nenä tuhisten se etsi namia, heti kun nenä meni komion ulkopuolella se palasi takaisinpäin. Hyvä! Sitten pentu pois kolmiosta ja käveltiin vähän matkaa, taas kerroin, että jälkihommat jatkuu. Nyt edessä oli jälki nurmikolla, joka meni noin 7 metriä suoraa, sitten suorakulma, tästä metri eteenpäin ja toinen kulma ja tästä jatkettiin vielä noin 4 metriä. Siellä lopussa makupalat kannellisessa kipossa. Ja nyt meni hyvin. Ilmeisesti nälässä jäljestys saa pennun sekaisin, koska nyt toiminta oli keskittynyttä ja rauhallista.

Jäljestyksen jälkeen kaikkien koirien kanssa keisarinharjuun lenkille. Elvis meni taas kovaa, Jimmy piehtaroi sammaleissa ja Aron pysyy hienosti porukassa mukana. Mentiin välillä ihan poluttomia kohtia, hyvää liikuntaa ja kordinaation kasvatusta niin pennulle kuin aikuisillekin. Muuta ei sitten jaksakkaan näin perjantaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti