maanantai 7. syyskuuta 2009

pennun koulutuksesta voi oppia

Tänään tein havainnoin, että jos meinaan löytää Elvikselle ilon yhteistyöhön, on otettava oppia pennun koulutuksesta. Aron saa paljon vahvisteita hyvästä käytöksestä, joten otin saman mukaan Elviksen tämän päiväiseen tokoiluun.

Reenit iltalenkin yhteydessä, reenailin toko sm-hiekkakentällä. Elvis perusasentoon ja siinä istumista katsekontaktin kera yritin vahvistaa. Elviksen ajatus harhaili koko ajan ympäristössä, sen piti seurata kaikki liikkuvaa. Tähän tein sitten samaa kuin olisin pennulle tehnyt, eli hyvä ja nami katseesta, sitten katse piti olla pari sekuntia ja hyvä ja nami, sitten vähän pidempään ja sitten taas sekunti katsetta ja nami ja hyvä. Elvis alkoi keskittyä ja valo syttyä sen silmiin, kivaa! Palkitsin myös ihan pienestä liikkeelle lähdöstä ylisevuotavan runsaasti lelun kera, mikä aiheutti vireen nousun, mutta tämä parempi kuin löysä, joten vire korkealla tehtiin iloista ja tiheäpalkkaista reeniä.
Teimme luoksetulon, jossa toppi (kaksoiskäskyllä) pysähtyi hyvin ja jatkoin tästä liikkeen omaisesti tänne-käskyllä ja tuli. Sitten otin seisomisesta pari luoksetuloa ja yhden pitkän luoksetulon. Ja tästä jatkoin liikkeestä maahan menoon ja liikkeestä seisomiseen, seisomisessa häsläs, kun vire turhan korkea ja seuraamisissa edisti. Mutta kokonaisuus oli positiivinen. Lenkki jatkui puolisen tuntia ja loppulenkistä vielä uusi sessio istumista sivulla ja siitä palkitsemista, tästä ihan muutama liikkeellelähtö, seiso, pysähtyi hyvin ja heti palkka. Onnistui. Joten tätä pitää jatkaa huomennakin.
Aronin päivän ohjelmaan kuului kangasalan keskustassa kävely, sillä aikaa kun Petteri oli sählyssä. Tähän sisältyi myöskin autossa yksin odottamista, sen aikaa kun vein Petterin sinne sählyn liikuntasaliin . Pentu näytti odottavan ihan rauhassa, joten 2 viikkoa tätä auto-asiaa ollaan harjoiteltu ja nyt näyttää, ettei pennulla ole hätää, kun se matkustaa autossa tai jää sinne. Aronin hihnakävelyyn sisältyi hihnassa kulkemista, kontaktista palkitsemista, käytiin äitini kerrostalon rappukäytävässä ja ajeltiin hissillä, nami ja kontakti maistui hissin liikkuessa, reipas pentu, joka ei ollut tästä moksiskaan. Sitten käveltiin ja mentiin rauhallisesti, ohi kulki pyöriä, mopoja, autoja jne. Lopulta oltiin siellä Petterin sählyliikuntasalin ovella ja tämäkin sujui hyvin. Lopulta pentu autoon odottamaan hetkeksi ja siellä se nukkui sikeää unta kun tulin Petterin kanssa autolle.
Ja mikä ihaninta, kaikki pissat ja kakat on tänään tehty ulos siitä eteenpäin kun tulin töistä kotiin, ei yhtään vahinkoa sisälle. Ja toinen jes, Aron taisi nukkua todella hyvin viime yön. On se sitten muru.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti