maanantai 2. toukokuuta 2011

Bh-treeniä kentällä

Oi miten kivat ja onnistuneet treenit tänään :-)
Nähtiin siskokset Hanna ja Maija Kyötikkälän kentällä ja meillä oli tarkoituksena tehdä bh-koe.
Hanna oli tuomari ja Maija oli belginsä kanssa meidän pari, ilmoittauduttiin ja Maija vei koiransa makuuseen. Oli meidän vuoro suorittaa seuraamista. Hihnaseuraamisessa Aron edisti lähes törkeästi, mutta sen asenne ja vire parani koko ajan. Ilman hihnaa osuus meni jo paljon paremmin ja jopa niin hyvin, että unohdin suorittaa siinä pitkän suoran jälkeen sen lyhyen sivun, Hanna vähän ihmetteli, että mitäs nyt. Hyvä siis että tämä oli vasta treeni. Liikkeestä istuminen oli ok, sen jälkeen liikkeestä maahanmeno vaati kaksi käskyä, mutta siitä luoksetulo oli hyvä ja edestä sivulle siirtyminen tosi hyvä. Ja tässä kohtaa tuli narulelu palkaksi. Vaikka Aron siis edisti seuruussa, oli sen asenne niin hyvä, että jos näin mennään bh-kokeessa ei ole hätää.

No tästä siirryttiin paikallamakuuseen ja Maija teki omia juttuja. Aron pysyi paikallaan, mutta seurasi kyllä mitä kentällä tapahtui. Lopulta palasin Aronin luo ja nousi hyvin ylös ekasta käskystä. Tässä palkkasin hyvästä makuusta.

Sitten haettiin noutokapula ja yksi tasamaanouto, jossa vauhdista palkka. Sitten kapula käteen ja seurautin a-esteen eteen, heitin kapulan, joka meni esteen taakse melko kauas ja vinoon. Aron lähti hyvin, etsi kai vähän sitä kapulaa ja kun löysi, näytti Hanna meille merkin, jonka kohdalla vielä rääkäisin kiipee, ettei Aronille tulisi mieleen, että kierretään. Hyvin tuli ja palkka, kun istui kapula suussa edessäni. Tää oli hyvä.

Lopuksi eteenmeno, jossa Aron istui ja katseli kun vein pallon kentän takalaitaan. Sitten seuraa ja pysähdys perusasentoon, heti kun otti siinä katsekontaktin sai luvan lähteä eteen. Ja hyvin lähti. Vähänkös olen tohkeissani, mehän tehdään ihan pk-koirien juttuja.

Kenttäosuuden jälkeen esineruutuun. Siinä ruutumme oli noin 50 syvä ja ehkä 30 leveä. Maasto oli tosi helppoa ja tasaista ja treenatessa meidän ruutu tuntui koirien mielestä vähän liian pieneltä, sillä ainakin Aron kävi pitkällä takana ruutun ulkopuolellakin.
Aron kävi ruudussa toisena Ennin jälkeen. Teimme ilmoittautumisen tuomarille ja sitten sain luvan lähettää ruutuun. Ruudussa oli neljä Hannan esinettä, kaikki takana. Ensimmäisellä pistolla tuli heti esine, toinenkin esine tuli melko äkkiä. Kolmatta esinettä piti sitten pari kertaa lähettää, mutta Aron ei onneksi lannistunut ja lopulta löysi kolmannen. Tämän kakkosesineen jälkeen se juuri laukkaili kaukana ruudun takana. Mutta esineruutukin tuntui hyvältä. Kiitos Hanna ja Maija kivasta 2 tunnin tapaamisesta :-)

Päivä on tuonut myös mukanaan kivoja uutisia, olemme tulleet valituksi Tamskin tokon valmennusryhmään. Sinne valittiin kaikkiaan 8 koirakkoa, joiden taso on voi-evl ja ryhmä kokoontuu kerran viikossa treenaten tokoa. Ja meidät otettiin mukaan, suuri kunnia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti