maanantai 23. toukokuuta 2011

Operaatio tunnari hallintaan

Meillä on nyt super teema, sillä tunnari on saatava hallintaan. Voittajan kokeeseen on ihan turha mennä, jos en saa tunnaria nyt kuosiin. Eilisestä koulutuksesta sain lisää ideoita vaan työstää sitä, että koira menee oikealla tunteella kapuloille. Siksi tänään tokon valmennusryhmän kokoontuessa ajatuksenani oli vain se tärkein eli tunnari.

Valmennusryhmä kokoontui Tampereen eteläpuistossa. Lapset oli mukana, mutta ei siitä oikein jää kenellekään hyvää makua. Olin lahjonut lapseni viereiseen puistoon leikkimään, mutta silti ne pomppi autossa ja lätäköissä ja huoh. Ja kun koirankoulutus vaatii minulta 100% keskittymisen.
Tehtiin kuitenkin porukalla paikalla-olot ja nyt ensin makuu ja sitten istuminen. Puistossa oli paljon häiriötä koirien silmien edessä, kun yksi agiryhmä treenasi kauempana ja toinen tokoryhmä huuteli omia käskyjään. Makuussa Aron oli vähän pyöritellyt päätään, mutta pysyi maassa ja istuminen oli ollut hyvä. Ylös ja alas mentiin omalla vuoroillaan. Hyvä hyvä.
Omaa osuuttaan Aron aloitti hyppynoudolla ja siinä liikkurin käskytykset, joita säpsähtelee. Vaikein oli kuitenkin se kohta, missä kapulan luovutus ja koira odottaa sivulle meno käskyä. Kerran palautin sen sivulta eteen takaisin, kun meni liikkurin käskystä, muuten Aron siinä vähän piippasi, joten pitänee tehdä vielä suunnitelmallisemmin tuota, että palkka kun istuu vaan edessä.
Sitten tunnareille. Haisteltiin ensin kahta kasaa, joissa ei ollut omaa. Fiksu Aron tiesi, että ei näissä sitä ole ja pyrki jo sinne kasalle, missä se oma oli ja sieltä se sitten löytyi, kun sinne pääsi. Tästä jatkettiin kisamaisella tunnarilla, jossa se oma oli peitetty. Kovasti Aron nyt haisteli kaikkia näkyviä kapuloita, mutta ei nostanut mitään onneksi. Lopulta se oma paikallistui kuivien lehtien alta. Hyvä juttu.
Lopuksi ruutuun meno, jonne oli viety lelu palkaksi. Ei mennyt ruutuun kuitenkaan niin kovaa kuin pystyisi, joten tälle viikolle pitäisi saada jo kiireesti vauhtitreeniä lisää.

Kotipihassa vielä jatkoin tunnarin kanssa. Ensimmäinen tunnari oli niin, että se oma oli peitetty roskilla. Aron teki varman suorituksen tuoden oman. Sitten peitin toisen kapulan sinne sellaisen kepin alle ja roskia päälle. Jätin kapulat siihen ja tehtiin ensin metallinouto, joka oli tosi hyvä, tästä namia palkaksi ja täyskäännös kohti tunnarikapuloita, lähetin etsimään ja hyvät haistelut ja toi oman. Tämän jälkeen tehtiin vielä kolmas tunnari, nyt en peittänytkään sitä ja näitä pikkukapuloita oli noin 10 kpl, sen oman jätin kasan eteen. Kierrätin ensin Aronia kapula suussa puuta ympäri, sitten kapulan luovutus ja käsky etsiä. Nyt jännitti, mutta koira meni kapuloille, se haisteli ja haisteli, etisi sieltä missä ne edellisetkin olivat olleet, nuuski niitä roskia ja lehtiä, missä oli käteni hajua, lopulta paikallisti sen oman siitä kasan edustalta ja toi sen. Vitsi miten hyvä suoritus!
Lopuksi leikittiin sitten metalliesineellä kiertäen puita ympäri, välillä pyysin kapula suussa eteeni istumaan, mutta en ottanut kapulaa pois suusta vaan lähetin uusiin kiertoihin. Vauhtipalkan yritin ajoittaa kohtiin, missä kapula oli hyvin suussa. Kiva ilta treeni siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti