maanantai 9. toukokuuta 2011

Palkattomuutta kotipihassa ja paljon muuta treeniä

Sain loistavan idean, me harjoitellaan aina maanantaisin palkattomuutta. Ja tänään oli hyvä aloittaa. Petran viritin kuvaamaan ja päätin tehdä sarjan liikkeitä, joiden välissä kisapalkka ja tehdä sitten yhteenvedon, että mitä pitää treenata. Positiivinen aloitus, ei niin hyvä lopputulos.

Petran kamerasta loppui patterit jo ehkä toisen liikkeen kohdalla, joten se siitä videomateriaalista. No jotakin videolletallentui. Liikkeet olivat hyppynouto, metallinouto, tunnari ja kaukot. Hyvässä vireessä aloitus, hyppynouto kaikin puolin hyvä, mutta ennakoi sivulletuloa, mutta aivan ihana sivulle siirtymä, just tuollaista sykettä siihen haluan. Siitä kehut ja metallinoutoon, myös tämä nouto melko hyvä, videolla kuulee miten metalli kalkkaa hampaisiin, lopussa sama virhe. Tässä video tähän astisesta, kannattaa lopettaa katselu siihen metallin loppuun, sillä viimeinen minuutti on tunnarin rakentamista ja sitten video loppuu.

Sitten lähetys tunnareille, niin oli hetki sitten Elias-poika hypistellyt, laitoin jonoon tikut ja oma siellä keskellä. Aron ei edes haistellut kunnolla, nappasi vaan jonkun, ei käynyt riviä juuri yhtään läpi ja otti siitä sen mikä kohdalla sattui. Ja siinä tuonti vaiheessa sanoin koiralle tuskastuneena, että tuo se oma, Aron meni ja haki oman. Tästä sivulle ja kisapalkkaus. Sitten kaukoihin, aloitusmaahanmenossa tuli samanlainen tilanne kuin kokeessa, nyt tuijotti edessä maassa olevia tunnaritikkuja ja kävi vasta toisesta käskystä maahan ja väärällä tekniikalla, alas-käskyä ollaan kyllä harjoiteltu, mutta tehdään kaukot virittely näköjään pitää jo sisällään sen väärän tekniikan alasmenon. Lopulta kun koira oli alhaalla, se teki täysin oikein kaikki vaihdot, otin kuitenkin varman päälle ja tein kaukot aloittaen istumisesta.

Eli kyllähän siitä poiki sitä treenattavaa. Noudoissa haluaisin paremman pito-otteen kapulaan, enkä sitä ennakointia. Pitänee tehdä niin, että ottaa kapula suusta, laskea se sivulleni ja palkata siitä, että istuu edessä yhä edelleen. Tämä tehtävälistalle. Itse sivulle-siirtymiset oli hyvät, vaikka niitä ei ole kuukauteen treenattukaan.
Sitten tuo tunnari. Millä ihmeellä saan sen noiden liikkeiden välissä tunnarimoodiin? Paljon erilaisia tunnareita tietenkin, mutta selvästi kahden noudon jälkeen oli todella vaikea koiran kasata ajatukset.
Sitten kaukojen alasmeno. Niitä otan nyt tehokuurin ja taidan jatkossa muuttaa kaukojen viritystä niin, että sanon alas ja teen jättökäskystä vihjeen, että kohta tehdään kaukot. Jättökäskyksi siis kaukot. Jos sitä kautta päästäisiin turhasta virheestä pois.
No tätä tehtiin iltasella lisää ja aloitus nyt uudella jättökäskyllä, treenattavaa riittää vielä taka-käskyssä, sillä video paljastaa siinä tekniikkavirheen...

No näiden jälkeen nostin esteen metriin ja hypeltiin sitä. Ja huonosti, ehkä yksi hyppy kymmenestä onnistui, kaikissa muissa laudat putosi ja tai jopa heppoinen esteeni kaatui. Otin kierronkautta tai istumasta, niin raapii ja raapii estettä. Ärsyttävää!
Otin myös hyppynoudon metrisellä kapula suussa, hyppää kyllä, mutta esteeseen kosketus. Kapula on tosi huonolla pidolla suussa ja luovutuksessa se on kurkussa. Tähän testailin sitä, etten ottanutkaan kapulaa käsiini vaan seurautin kapulan kanssa. Kapula keikkuin puolelta toiselle suussa ja oli koko ajan siinä ja siinä, että tippuu suusta. Taas ärsytti. Pelalstukse otin tähän pitkiä juoksu ja vauhtinoutoja, heitin kapulan kilsan päähän ja lähdin itse juoksemaan toiseen suuntaan. Koira näytti tässä vaiheessa läähättävän, joten pidettiin tauko ja kävin kävelemässä korttelikierroken ja juotin välillä sisällä.

Sitten vielä yksi juttu. Metallinouto ja siitä suoraan tunnareille luovutuksen jälkeen. Nyt nämä onnistui ja ei ennakoinut mitään sekä haisteli etsien sen oikean.

Näyttää siltä, että pitänee vaan treenata lisää.

Sain muuten Aronille paikan bh-kokeeseen. Jännitti kyllä puhelimessa, että kuinka käy, kun pääsin läpi vasta klo 18.12 vaikka aloitin soittamisen klo 17.58. Mutta saatiin paikka Kyötikkälässä pidettävään kokeeseen, jes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti