keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Kotipihassa tokoa

Illan reenejä odotellessa otettiin pikkasen tokoa kotipihassa.

Petran kaveri Heidi sai kunnian asetelella meidän 15 pikkutikkua nurmikolle ja samaan aikaan rakensin ruutua, vein oman tikun sinne 15 muun keskelle. Aronin silmät oikein kiiluivat ruudun nähdessään, mutta silti päätin hakea verta nenästäni ja aloittaa sillä tunnarilla, Aron lähti kapuloille, haisteli ja näytti hyvältä, mutta toi väärän, tämä oli pettymys. Lähetin uudestaan ja taas toi väärän. Voi että! Koiran ajatus oli vaan ruudussa ja oli tekevinään. Nyt ei todellakaan päässyt ruutuun vaan vein Aronin siitä suoraan sisälle. Mietin minuutin, että mitä tehdään ja ajattelin, että nyt Aron sai ainakin muistutuksen, että kivaa ei tapahdu, jollei viitsi tehdä töitä. No Aron sisältä ja lähetin eri suunnasta kapuloille, nyt löytyi se oma ja se löytyi niin helposti, että näytti ihan siltä kuin koira olisi juossut vaan ja napannut oman. Ja kun se näytti siltä, oli oma asenteensi ihan todella ärsyyntynyt, mutta onneksi Aron ei välittänyt tästä vaan toi loppuun asti sen oman, mikä yllätykseksi oli todella se oma.

Tästä sai sitten palkaksi juosta ruutuun, meni hyvälle paikalle, sinne seis ja maa ja nyt kävelin ensin lelulaatikolle hakemaan pallon ja sitten menin ja palkkasin koiran ruutuun.

Tämän jälkeen yksi uusi varmistustunnari, jossa oma oli keskellä kaikkia kapuloita, mutta revin ruohoa siihen päälle. Löytyi helposti ja varmasti. Joten se tunnari millä aloitettiin, oli vaan väärän mielentilan aiheuttama juttu.
No lähettelin koiraa vielä ruutuun eri paikoista, yhden kerran koira meni suoraan maahan seis-käskyllä. Ensimmäinen kerta, sillä olen yrittänyt pitää sellaista suhdetta, että 9 ruutuun menoa palkataan seisomisesta ja se kymmenes johtaa maahanmenoon. Maahanmenon omatoiminen suorittaminen on ankeeta.

Sitten kertasin jäävistä maahanmenon ja istuminen, nämä ok.

Lopuksi kaukokäskyjä. Näissä otin ekan kerran alas-käskyn mukaan, mutta viritys tehdään kaukot viritti Aronin myös väärän tekniikan maahanmenoon eli teki alas-käskyllä sen etupää maahan ja pepun heitto taaksepäin liikkeensä. Höpö höpö ei kuule kelpaa ja uusi yritys, nyt Aron meni alas-käskyllä oikein ja päästiin tekemään tosi onnistuneet kaukot. Tein yli 10m etäisyydeltä istu-seiso-maa-seiso ja tähän kohtaan palkkaus, teki niin todella hyvin. Sitten erikseen pelkkä seiso ja senkin tekin niin hyvin, että nyt oli aika lopettaa.

Kohta lähdemme canicrossailemaan ja agilitykin alkaa tänään :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti