lauantai 10. syyskuuta 2011

Aron luonnetestissä

Kyllä mua vähän jännitti, vaikka ihan turhaa se oli. Aron selvisi luonnetestistään ihan reippaasti ja nyt tämä testi on nähty ja koettu.
Tuomareina Jorma Lankinen ja Lea Yli-Suvanto, testipaikka Janakkala.

Toimintakyky +2 Hyvä
Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu -1 Haluton
Taisteluhalu +2 Kohtuullinen
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
Temperamentti +3 Vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukausvarma +++
yht 185 Hyväksytty

Onneksi testi on videolla :-) Kiitos Riikalle kuvauksesta, koskahan sen kehtaa katsoa, sillä pakko tunnustaa, että kun aluksi Lankinen kyselee millaisessa laumassa Aron elää, meikä sopertaa kaikki Teddyä myöten olevat partikset. Onneksi kai lopulta selviää, että Aron perheen nuorin koira kolmen uroksen laumassa, joka haastaa vanhinta nykyään joka päivä.
Keppileikissä Aron oli mukana, murisi ja taisteli, mutta tuomarit toivoivat ripauksen lisää potkua taisteluun. Puolustushalua Aron ei osoittanut testissä ja onhan sen elämä ollutkin sellaista, että sen ei ole sitä tarvinnut osoittaa, huonoja kokemuksia sillä ei ole oikein mistään, ellei muistella muuten yhtä paimennuskertaa, jossa se totesi, että pidä lampaasi, kun yritin pakottaa sitä kiertämään lampaita molempiin suuntiin melko voimakkaasti. No kysyinkin Lankiselta, että toivotaanko bordercollielle puolustushalua, mutta mitä se vastasikaan, on videolla. Vierivästä tynnyristä Aron ei tainnut pahemmin säikähtää eikä se ilmeisesti osoittanut mitään erityistä, kun sen ohi sitten rämäytyksen jälkeen käveltiin. Pimeässä huoneessa se lähti minua ilman apuja etsimään, tuli rauhallisesti koko ajan eteenpäin, sen näin taskulampun valokeilasta. Ihan kuin Aron olisi yrittänyt jäljestää minua siellä, sillä sen kuono meni maassa ja positiivisesti ilahtui minut löytäessään.
Hieman pehmeästä luonteesta olin samaa mieltä samoin luoksepäästävyydestä. Laukausten ääni oli mielestäni ihan järkyttävä, Aron kuuli ne, mutta ei kai siinä sen ihmeempää ollut kun varmaksi koiraksi tuossa näkivät.
Lankisen loppupuheenvuorossa kehui Aronia kauniiksi, lisäksi kyseli, että yllättikö mikään osuus minua. Eipä juuri, Aron oli juuri sellainen kuin se on. Kehuivat minun saaneen hyvän harrastuskoiran ja jos jokin menee pieleen, pitänee katsoa sitten vaan peiliin.

Eli sangen mielenkiintoinen kokemus. Aronin sisko Loisto meni aikas samaan tapaan ja lopputulos oli muutaman pisteen pienempi. Kuitenkin lopputuloksena oli hyvät harrastuskoirat, jotka eivät suuremmin kuormittuneet testistä. Kun vertaa testitulosta Jimmyyn (114 ja laukauskokematon), on hauska huomata, että Jimmyllä on aikanaan ollut +3 puolustushalu, mutta toimintakyky on ollut pieni -1. Tuo toimintakykykin on harrastuskoiralle aika tärkeä juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti