tiistai 27. syyskuuta 2011

Elämä jatkuu

Nyt olen surrut tarpeeksi tapahtuneita ja Aron sai levätä eilisen päivän. Tänään treenit jatkuivat.

Kiirettä pukkaa noin yleensä, kun olen tämän viikon yksinhuoltajana. Mutta käytiin korkkaamassa Aronin kanssa Iskelän kenttä tai tarkemmin Iskelän jääkiekkokaukalo. Kävin rakentamassa ruudun valmiiksi sinne ja toin Aronin yhdessä käskyllä kaukaloon. Päätin, että käytän yhdessä käskyäni nyt aina kun tuon koiran treenikentälle, jotta siitä tulisi ihan perusedellytys treeniin pääsyyn.

Aluksi seuraamista ja rauhoittavaa Jessican tyyliin. Eli seurauttelen pitkät suorat ja pätkät ja annan palkaksi namia maahan, jätän koiran syömään sitä ja kutsun vierelleni seuraamaan. Kehun suullisesti kun seuraa hiljaa ja rauhallisesti ja ajoitan namin koiran ollessa äänetön ja rauhallinen.

Ruutuun menossa kävi just niinkuin olin etukäteen ajatellut, kaukalon seinät jarruttaa koiran menoa sinne. Rakensin ruudun 3 m irti kaukalon laidasta ja lähetin merkiltä ruutuun, Aron jää eturajalle. Sitten harjoittelin sitä, että jos jää etu tai takarajalle, osaako korjata sijaintiaan. Hauskasti jopa peruutti kaksi askelta eturajalta taaksepäin ruutu-käskyllä. No sehän riitti ja koira oli keskemmällä :-) Viimeinen ruutuun meno osui suoraan nappipaikkaan ja siihen oli hyvä lopettaa ruutuilut.

Sitten yksi suora luoksetulo, tuli hyvin.

Kaukokäskyissä ensin pelkkä seiso-käsky ja teki hyvin. Sitten istu-käsky ja nousi hyvin. Lopuksi istu-maa-seiso-maa onnistuen.

Lopuksi muutama irrallinen liikkeestä istuminen, osaa se istua käskystä :-)

Myöhemmin illalla otin koirat mukaan kun vein Petraa ratsastustunnille. Tehtiin Elviksen ja Petterin kanssa esineruutu sänkipellolle. Näiden avustajien kanssa saatiin hyvin tallattua ruutu ja sitten Aronin kanssa vietiin 4 esinettä ruutuun ja vitsit, että Aronin työskentely näytti mageelta. Menee ihan sairaanlujaa ja silti sillä on nenä auki. Esim, kaksi esinettä ruudun puolessa välissä ja kummankaan yli ei laukannut, vaan reagoi heti. Eikä kertaakaan jumittunut etsimään sieltä mistä viimeisin löytyi vaan neljä pisto ja neljä esinettä. Ja tuolla sänkipellolla se sai vauhdin täpöön, kolikon kääntöpuolena, että pyöräyttää esinettä suussa minua kohti laukatessa ja ainakin crocsin takaremmi tippui koiran suusta tämän vuoksi ehkä 10m ennen luovutusta. Kaksi seuraavaa esinettä toi hyvin. Hauska harjoitus, mii likes mielikuvaruuduista :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti