perjantai 2. syyskuuta 2011

Valmennusryhmä treenasi

Torstaina Aron sai treenivapaan päivän. Liikuntaa vähän harrastetttiin, sillä työpäivän päälle lähdin saman tien lenkille, jossa juostiin 45 min, matkaa 7,4 km ja loppujäähdyttelyihin kävelyä 25 min. Mun kunto alkaa nousta, sillä juokseminen sujui kevyesti ja koirat oli tyytyväisen oloisia.

Tänään sitten valmennusryhmä kokoontui eteläpuistossa, meitä oli ekan kerran kaikki paikalla, samoin tavoitteellisesten ryhmä sekä yksi aksaryhmä treenasi myös, joten kerrankin kunnon häiriöt. Piirinmestaruustokoissakin on kaksi kehää yhtä aikaa, joten loistava ajoitus tämä yleinen treeni-hurmos perjantai-iltana.

Aron aloitti luoksetuloilla, työn alla laukkaaminen ilman apuja ja ennakointeja. Oikein hyvää harjoitusta, yhdessä kohtaa Aron seisoi luoksetulosuorallaan seisomisasennossa ja viereissä kehässä juuri kehoitettiin ruutuun, Aron kuuli ja vähän värähti, mutta malttoi odottaa minun käskyä :-)

Jatkettiin seuruulla, tehtiin ensin seuruuta, että liikkuri Kati liikkuroi ja me ei välitetty siitä. Tästä Aron selvisi hyvin. Piippailua esiintyy paikallapyörimishässäköissä ja kyllä tuo piippailu on minulle vaikea juttu. Jos nyt lähden kieltämään sen, kärsii seuraaminen juuri ennen koetta. Näin kävi Pieksamäen kokeen kohdalla, kun juuri paria viikkoa ennen ärähdin siinä kohtaa, missä pitäisi peruuttaa sivullani. Eihän siitä hyvä seurannut, joten paras ottaa ehkä linja, ettei näin viikkoa ennen yritä karsia sitä pois vaan yritän löytää meillä mahdollisimman tasaisen mielentilan ja todeta, että näillä mennään. Kotipihassa seuruutin Aronia vielä pitkään, tästä selvästi alkaa edistämään, joten olisko parempi antaa olla.

Treenikentällä jatkettiin tunnareilla, ensin kolme kasaa, Aron teki haistelut ilman hihnaa, ekan kasan haistelusta naks, toisessa kasassa se nopeasti haistoi, että oma ei ole ainakaan täällä ja jatkoi kolmannelle, mistä poimi kauniisti oman. Sitten jatkettiin koemaiseen tunnariin, mutta otti oman viereisen kapulan, kun sanoin, että haepas oma, kävi hakemassa. Tehtiin kokonaan uusi tunnari, jossa kapuloita kahdessa rivissä ja enemmän kun normissa, nyt hyvä haistelu ja työskentely. Tästä Aron tauolle.

Tauon jälkeen jatkettiin ohjatulla. Vein koiran merkille ja haettavana vasen, vasen oli vielä siellä 8 metrin etäisyydessä, mutta teki täsmälleen samanlaisen vasemman haun kuin keskiviikkona, oli siis todella nopeasti keskikapulalla ja josta takaisin merkille ja sieltä vasta sen oikean vasemman kapulan luokse. Tehtiin tämän päälle pari onnistunutta tuomalla vasenta kapulaa vähän alemmas kuin muita. Mutta kuten viimeiset 2 kk, Aron katselee liikkuria ja tämä häiritsee keskittymistä. Kertakaikkisen vaikea liike, miksi en aloittanut tämän liikkeen säännöllistä treenaamista jo 2 vuotta sitten?

Jatkettiin ruudulla. Nyt kentällä oli ihan ekstra-vaikea ruutu. Sen oikealla laidalla kulki kehänauha, ehkä 1.5 m etäisyydellä ruudusta. Kokeessahan tuo ei olisi sallittu, mutta treeniryhmäläiset halusivat treenata sitä, ettei kehänauha vaikuttaisi koiran toimintaan. Kehänauha kulki myös ruudun takana, mutta siellä noin 3 metrin etäisyydellä. Kehänauhan laidalla oli paljon noutokapuloita ja muuta sälää ja itse ruutu oli punaisin nauhoin/ merkein siellä, kehänauha valkoinen. Eli vain mestari hahmottaa tuossa ruudun. Joten helpotin treeniä ja käytiin ensin ruudussa ja kerroin, että tässä on ruutu, sitten koira merkin kautta vauhtiin, mutta näytti siltä, että Aronilla oli todella haastetta, laukkasi ruutua kohti vähän banaanina ja kulki kehänauhan ulkopuolella, kun haki katseellaan mihin oikein laukata. Taas helpotettiin ja näytettiin, koira jäi merkille ja minä kävin ruudussa, nyt osasi mennä suoraan sinne tyhjään ruutuun, vähän eteen jäi, mutta oli ruudussa ja se oli nyt pääasia.

Tähän päälle pari pelkkää merkille menoa, nyt oli hauskaa :-)

Ihan lopuksi tein itsekseni vähän vielä ohjattua, nyt löytyi se vasen. Ja yhden tunnarin, sillä sain Sannalta hyvän kasan kerran käytettyjä tunnareita. Aron katseli, kun tein sille näillä kapuloilla kahden rivin tunnarin. Se oma oli siellä toisessa rivissä, Aron haisteli tosi hyvin ja toi sen oman. Voi miten hieno suoritus!! Tähän oli hyvä lopettaa.

Kaikkiaan en nyt tiedä mikä on viisasta tehdä viikkoa ennen koetta. Olisi niin paljon treenattavaa, mutta molempien mielentila olisi hyvä saada mahdollisimman myönteiseksi, sillä muuten tästä ei tule yhtään mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti