perjantai 30. syyskuuta 2011

Tokon valmennusryhmä

Meillä on kyllä kiva valmennusryhmä, takana siis oikein mukavat treenit Pirkkalan Loukonlahden kentällä. Samaan aikaan myös berni-porukka oli treenaamassa, joten mukavasti sellaista tokotunnelmaa.

Aloitettiin paikalla-oloilla. Aron meni ensimmäisenä kehään ja oltiin reunapaikalla. Ensin istuminen, sitten makuu. Oltiin istumisessa hetki piilossa, Miinu jäi tarkkailemaan koiria. Aron oli hyvin. Siinä alussa se saattoi vähän katsella muita koiria, ehkä pientä epävarmuutta ilmassa, mutta siitä selvittiin. Makuu meni myös hyvin, kellahtaa vaan lonkalleen joskus ja niin teki tänäänkin.

Yksilöjutuissa Aron treenasi noudon luovutuksen loppu-osaa. Se kun mielellään varastaa sivulle kapulan luovutuksen jälkeen. Tehtiin ensin hypyn kanssa eteentulemista ilman noutokapulaa ja siinä se paineli suoraan sivulle, piti vähän auttaa ja homma alkoi toimia. Päästiin siihen kohtaan, missä koira tulee kapulan kanssa eteeni, otan kapulan oikeaan käteeni ja kehun koiraa siitä, että se istuu vaan silti siinä edessä. Hyvä Aron!

Sitten tunnari. Tässä kun piti lähteä etsi käskyllä kapuloille, ei Aron jostain syystä lähtenytkään. Lähti siis ensin ja palasi puolesta välistä pois kapuloilta, lähetin sen uudestaan ja sitten se uskalsi mennä kapuloille, teki hyvät haistelut, toi oman, palkkasin luovutuksen jälkeen siihen eteeni. Ihmettelin kovasti, että mikä siinä vaiheessa tuli, kun piti lähteä etsimään, mutta Marke ja Maiju olivat sitä mieltä, että Aron ei uskaltanut, kun sen eräs Berni teki seuruuta siinä lähietäisyydellä. Höh!

Otettiin toinen samanlainen tunnari vielä sitten myöhemmin ja tämän teki todella hyvin. Voin olla kyllä nyt onnellinen, että tunnari on tuossa tilanteessa, että varmasti haistelee ja päätyy siihen omaan.

Seuraamista tehtiin myös. Aluksi oli sitä ihan kamalaa ja hirveintä seuraamsita, mitä kuvitella saattaa. Myös itse ahdistun tästä ihan kamalasti ja näyttää kammottavalta. Sitten saatiin eri tsemppi seuraamiseen ja johan alkoi toimia. Mun omalla asenteella on iso rooli tässä. Ne liikkeelle lähdöt on vaan niin vaikeita tällä hetkellä. Mutta tein paljon seuruuta, josta naksu hyvistä kohdista, juoksua ja hidasta, pitkää suoraa ja käännöksiä. Parani koko ajan.

Lopuksi merkin kautta ruutuun. Merkille meno surkea, vingahti lähtiessään ja ei ollut merkkimotivoitunut, meni nyt kuitenkin merkille ja siitä ruutuun. Ruudun paikka oli tosi hyvä. Tähän kohtaan oli hyvä heittää narulelu ja riepottaa sitä Aronin kanssa.

Ihan lopuksi tehtiin erikseen Aronin kanssa vauhdikkaita ja iloisia merkille menoja, lähetin lennosta ja nää oli hyviä.

Nyt meillä alkaa positiivisuus kunniaan viikko ja ahdistus ei sovi meille-teema. Toko on hauskaa ja me aiotaan pitää siinä hauskaa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti