maanantai 19. syyskuuta 2011

Tavoitteita tänä ja ensi vuonna

Pähkäilin tässä meidän koiraharrastuselämää....

Luojan kiitos meillä on ensi viikonloppuna Jessica Svaljungin koulutus Tavesin järjestämänä. Siellä erityisesti kysyn neuvoja näihin kehään meno, liikkeen väli ja kehästä ulostulo tilanteisiin. Kisapalkkausta ja siitä kohti seuraavaa liikettä harjoiteltiin kesällä Lentsun viikonlopussa, mutta se millä saan siistin kehään menon niin, että koira on 100% jo hommassa, on meiltä vielä kesken. Ja jos kokeessa joku liike loppuu toiselle puolen kehää ja joku alkaa toisesta päästä, on siinä pitkä väli siirtyä. Näihin me tarvitaan harjoitusta ja rutiinia.
Ja luulen, että Jessica osaa kertoa myös ohjaajan mielentilan hallinnasta, sillä vieläkin ärsyttää, että mun ajatukset kesken suorituksen seilaa. Pitää pystyä keskittymään olennaiseen!!
Aron on kehittynyt mielestäni hienosti tämän kesän aikana. Ollaanhan me treenattu ensin vain voittajaluokkaa tammikuusta eteenpäin ja Pian tokokurssi muistaakseni helmikuussa oli tosi hyvä juttu. Siellä tuli käytyä kaikkia liikkeitä läpi osaavan silmän alla. Sen jälkeen harjoiteltiin kokeenomaisissa ja tehtiin pala kerrallaan, kunnes kesäkuun alussa saatiin se voittajan ykkönen. Heinäkuussa oli jälkikoe, josta hyvä muisto. Tämän jälkeen treenailtiin tosi tarkoituksella vain tätä evl-luokkaa varten. Monta pikkupalaa on saatu paremmaksi. Tunnarikin on onnistunut nyt kolmessa kokeessa, helppoa sen kokoonsaaminen ei ole ollut, olen tehnyt kaikenlaisia virheitä tunnaritreeneissä. Onneksi Aron kestää mun sekoilua ja Aron osaa loppujen lopuksi tosi paljon. Ja kyllä se piirinmestaruuksien evl1-tulos on mulle ja Aronille niin loistojuttu.
Seuraava koe on kolmen viikon päästä. Koe on Laukaassa ja jääkiekkokaukalossa, iik. Joten siirryn varmaan treenaamaan lähes ainoastaan Ruutanaan, siellä on Iskelän kentällä jääkiekkokaukalo :-) No joo, onneksi meillä on myös valmennusryhmän treenit joka viikko, joten saan säännöllistä liikkurointia meille tarpeellisiin kohtiin. Nyt tehdään täysillä töitä onnistumisen eteen, laiskaksi ei auta nyt ruveta. Laitan paperille ylös kaikki ne kohdat, joita pitää treenata. Ekana mulla on mielessä, että mitä teen tuon ruudun suhteen. Eilen koira oli takarajalla ja ehkä me treenataan nyt sitä keskikohtaa siihen ruutuun, kun eturajan ongelma on historiaa, nyt on takarajanongelma. Ihan kivaa. Sen Laukaan kokeen jälkeen päätän, että sitten levätään hetki tokon suhteen. En tiedä onko se viikko vai kaksi se huilaus, tosin meillä on Pro Caniksessa tokopäivä lokakuun lopussa. Kaksi ykköstulosta evl-luokasta on tavoitteena ja ulkokokeet on kivoja, talven aikana on hallikokeita, mutta en tänään innostu niistä. Marraskuussa tehdään enemmän töitä agilityn saralla, että saataisin kisakunto ykkösluokkaan. Niin ja marraskuussa meillä on näyttelyretki Tarttoon kaksipäiväiseen näyttelyyn.
Ensi kevään suurin juttu tulee olemaan jälkikokeet ja tavoite on päästä sinne kolmosiin, jälkikokeita näköjään on paljon alkukaudesta ja sitten loppukaudesta pitää taistella saadakseen koepaikan. Isoin ongelma meillä tuossa lajissa on metrisen hyppy, mutta teen kaikkeni, että pääsen Vappu Alatalon hyppykurssille joulukuussa ja saan sieltä jotakin, minkä avulla Aron ponnistaa sen metrisen keväällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti