maanantai 5. syyskuuta 2011

Pikaiset kotipihan treenit

Eilen tuli kisakirje tulevaan viikonloppuun. Mennään siis tokon piirinmestaruuskokeisiin Aronin kanssa ja ensimmäinen kerta evl-luokassa tulee jäämään varmasti mieleen. Mukaan on ilmoittautunut yhteensä 16 koirakkoa, järkky määrä :-) Ja monta sellaista hyvää koirakkoa vielä, jotka on ennenkin tehneet tuota. No tällä viikolla on oma psyykkaus menossa, joka sisältää iskulauseita; "muista nauttia joka hetkestä" "anna koiralle mahdollisuus onnistua ja tee niinkuin treeneissä" tai "tästä kokeesta se nyt alkaa". Kaikenlaista mahdollisimman positiivista ja eteenpäin suuntaavaa. Tosiasiassa meille kummallekaan ei ole tuo evl-kokonaisuus vielä oikein selvillä, joten toivon peukut pystyssä, että liikkeet tehtäisiin kaikkiaan kolmessa erässä. Jos kaikki yksilöliikkeet tehdään putkeen, on oma keskittyminen koetuksella. Ja mietin kuumeisesti, että mitä mä teen tuntia ennen koetta, minkälainen liikunta lauantaina luonnetestin jälkeen on sopiva. Otanko tunnarin koepaikalla ja missä välissä? Huh, sanomattakin selvää, että iso juttu meikäläiselle, pieni juttu ehkä niille muille. Olen kuitenkin päättänyt, että vaikka ei ihan onnistuttaisi parhaalla tavalla, en aio itkeä sitä, että ollaan huonoja. Lähdetään tekemään treeni, josta jää erityisesti hyvä fiilis koirallle. Mutta parhaamme mennään tekemään tietysti.

Tänään oli treeniaikaa meillä ehkä vartin verran. Pääsin kolmelta töistä ja neljältä tuli Terhi hieromaan Aronin. Joten pikainen korttelikierros alle ja sitten pikkutreeni kotipihassa.
Ensin hyppynoutoa. Koska tuleva tuomari on tarkka käskyjen ajoituksesta hyppynoudossa, taktikoin ja annan vain yhden käskyn. Eli kapulan heitto ja pelkkä hae-käsky. Testailin tarvitseeko Aron sen hyppy-käskyn ennen sitä ja tulos oli, että ei tarvitse. Suorittaa koko noudon yhdellä käskyllä. Tuli kapulaa kalisuttamatta eteeni istumaan, mutta ennakoi sivulle siirtymistä. Joten treenattiin sitten tätä, että vaikka otan kapulan ja lasken sen sivulleni, pitää vielä senkin jälkeen istua ja mielellään tuijottaa minua. Takaa-käsky sujuu ääneti :-)

Sitten tunnareille. Naapurin Nina sai kunnian hajustaa kapuloita, laitoin 12 kpl 3 eri riviin ja se oma sinne keskimmäiseen riviin. Aron haisteli rauhassa kaikki 12 kapulaa ja nosti sen oman, joka tuli vasta ihan lopussa sen nenän kohdalle. Hyvä tuonti ja hieno juttu!!

Sitten ohjattu vasen. Lähetin koiran merkille, mutta eka merkille meno on säälittävä ja toinenkin, kolmannessa vasta laukkasi kunnolla ja vaatii vähän suullista hetsausta. Tästä hyvä vasemman haku.

Lopuksi jääviä, joista ensimmäisellä istu-käskyllä meni maihin. Loput asennot oli hyviä ja otin seuruuseen aina lennosta, ettei ääntely vaan nyt tulisi istumisesta liikkeelle lähtiessä esiin.

Sitten pitikin jo lopettaa, kun Terhi oli ihan just tulossa. Hieronnassa Aronilla oli pari jumia selässä, jotka aukesi käsittelyssä, varsinkin etupään käsittelyssä Aron oli levoton, joten Terhi sanoi, että huomaa meidän tehneen juoksulenkkejä, joissa Aron on etuvetoinen. Sitähän se on ja juoksee itseään säästämättä. Nyt neuvoksi, että yksi juoksulenkki viikossa ja itse ajattelin, että enemmän metsälenkkejä vapaana, jossa koira saa omaan tahtiin laukata mättäältä toiselle. Ja saatiin myös vähän koiran selän venyttelyohjeita juoksulenkin jälkeiseen hetkeen, Aron venyttelee kyllä eteen ja taaksepäin, mutta sivusuuntaiset liikkeet olisivat nyt tarpeen. Hyvä kun Terhi kävi ja onneksi hieronnassa ei tullut vastaan sen huolestuttavampaa.

4 kommenttia:

 1. Apua - meillähän menisi valovuosi, jos 16 koiraa tehdään kolmessa satsissa.. ei kiitos ;-). Yksi setti ja päästään joskus kotiinkin :-D.

  Hyvää viimeistelyä, nähdään viimeistään sunnuntaina!!!

  VastaaPoista
 2. Pia; suunnittelin, että ensin paikalla-olot, sen jälkeen yksilösuoritukset kahdessa erässä puolesta välistä poikki, eli kolme settiä, se sopis mulle :-) Pystyykö siinä hengittään, jos ja kun ne yksilöt tehdään yhteen putkeen? terkuin Heidi

  VastaaPoista
 3. Hei! Samassa veneessä ollaan:D Ensimmäinen EVL-kisa ja erityisesti ohjaaja on melkoisen pihalla - säännöt justiinsa tulostin, unohdan silti ihan varmasti jotain.

  VastaaPoista
 4. Paljon helpompihan se on yhteen putkeen tehdä, pääsee yhdellä jännityksellä :-D. Tai tietty ne paikalla olot sitten vielä omana juttunansa.

  VastaaPoista