torstai 29. syyskuuta 2011

Jääkiekkokaukalossa

Tänään suhautin Aronin kanssa Iskelän kentän jääkiekkokaukaloon. Rakensin kehääni evl-radan kaikilla merkeillä, joten ei muuta kuin koira autosta ja treeni alkakoon. Otin ennen kaukaloon astumista perusasennon ja yhdessä käskyllä mentiin kaukaloon. Tässä jouduin pari kertaa huomauttamaan, että käsky tarkoittaa pysy sivullani, pari kertaa Aron irtosi, ehkä juuri siinä kohdassa, kun pitää astua sellaisesta kapeasta oviaukosta kaukaloon. Sitten vein koiran kokeen aloituspaikkaan.
Aloitin seuraamistreenillä. Namia maahan ja kutsun koiran seuraamaan. Seuraaminen oli aivan kammottavaa, ehkä hirveintä mitä ikinä voi olla. Aron katkaisi kontaktin moneen kertaan ja katsoin ehkä ihan kaikki merkit mitä voi olla. Yritin päästä vaan siihen kohtaan, että seuraa kontaktissa ja voisin kehua ensin äänellä, että juuri noin pitää tehdä, sitten pysähdys ja namipalkka maahan. Yksi juoksupätkä oli tosi hyvä, mutta melko kauan sai seuruutulla, että parani edes vähän.
Nyt pähkäilen, että mitä ihmettä teen tuolle seuraamiselle. Yksi vaihtoehto on natsikuri kaikkeen, mutta en tiedä. Toinen vaihto-ehto on vaan yrittää parantaa Aronin motivaatioa, namikädessä/ tiheää naksutusta? Lelupalkat/ pallot kiihdyttää tällä hetkellä ääntelyä, joten alanko itkeä?

No sitten oli pakko jatkaa, vein koiran luoksetulon alkuun ja siitä yksi suora luoksetulo eteeni istumaan. Tässä kehuin hyvästä luoksetulosta ja vähän kisamaista pyörähtelyä, josta siirryin merkin kautta ruutuun-menoon. Lähti hyvin merkille, sieltä hyvin ruutuun, ruudun paikka loistava. Tosin vauhti ruutuun ei ollut ihan niin vauhdikas kuin viime aikoina. Laukkaa kuitenkin ruutuun. Kävelin ruutuun ja kehuin koko matkan, namipalkka suuhun (mulla ei ollutkaan palloa taskussa) ja siitä jatkettiin z-liikkeen ääreen.

z-liikkeelle lähtö on tuskaa, pudottaa heti kontaktin, jouduin uusimaan pari kertaa ja sitten kun päästiin matkaan, teki ensimmäisen seiso-asennon väärin. Liittyi varmasti tuohon liikkeelle lähdön hinkkaukseen. Seuraavaksi aloitin alusta, mutta otin seuraamaan lennosta ja sain ensimmäisen suoran seisomisen ok, palkka siinä kohtaa kun otin mukaan seuraamaan. Sitten keskimmäinen istu oli ok ja jatkoin liikkeen omaisesti viimeiseen suoraan, hyvin meni maahan ja seurautin vielä tämän jälkeen vähän ylipitkän matkan. Tässä kohtaa palkka.

Sitten vuorossa ohjattu nouto, Aron jäi istumaan kun vein kapulat, suunnittelin vasemman hakemisen. Lähtö merkille oli todella pliisu, meni ravilla, asettui kuitenkin siihen kohtaan merkin taakse, josta eilen sovittiin, joten en nipottanut tästä vaan jatkettiin liikettä. Vasen käskyllä lähti tosi hyvin ja ihan oikein kapulalle, palkkasin vauhdista, kun en halunnut nyt takertua kapulan luovutukseen liittyviin juttuihin.

Lopuksi kaukokäskyjä, tein 10m etäisyydeltä, palkkasin ensin maahanmenon ja jätin koiran. Tehtiin istu-seiso-maahan-seiso ja tämän jälkeen palkka. Koira teki niinkuin osaa ja aina ekasta käskystä. Seiso-maa kohdassa liikkuu, joten tätä treenataan sitten erikseen.
Ja nyt koira autoon.

Pähkäilin siinä hetken ja päätin, että koiralla tulee olla kyllä isompi halu treenata kanssani kaukalossa. Ja kaukaloon meno pitää olla hallittu. Joten hain koiran autosta ja tein kolme kertaa eri suunnista sellaisen "mennään yhdessä kehään ja aloituspaikkaan". Nyt alkoi sujua ja palkkasin pallolla siinä kohtaa kun oltaisiin ensimmäisen liikkeen aloituspaikassa aloittamassa liikettä. Aron oli innoissaan kyllä tästä. Toivottavasti sille jäi parempi fiilis nyt mennä kehäään.

Myöhemmin illalla vielä kotipihassa seuraamista, nyt taskussa makkaraa, naksu kädessä, kriteerinä, että seuraamiseen lähdetään kontaktissa ja ääneti. Kun pidin vaan linjani, sain usean äänettömän seuraamaan lähdön ja tässä koira on vielä tarkkana kuin porkkana. Vaihtelin naksu paikkaa ja tehtiin pätkiä, joissa naksu vasta jonkun kulman jälkeen. Aron oli ihan tosi hyvä nyt. Tämä sama fiilis pitää saada sinne kaukaloonkin :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti