sunnuntai 14. elokuuta 2011

Näyttelytreeniä ja tokoa

Aron on menossa ensi viikonloppuna Nokialle koiranäyttelyyn, ei olla harjoiteltu tuota varten lainkaan, joten tänään oli korkea aika vähän katsastaa tilannetta.
Pidettiin Annan kanssa agilitykisojen ohella pieni treenisessio Hervannassa ja aloiteltiin se näytelmätreenillä. Katsottiin yhdessä ensin vähän juoksuvauhtia ja Aronilla nousee häntä tosi herkästi suorastaan kippuralle, jos se ego saa yhtään vahvistusta. Monen kierroksen jälkeen satuin murahtamaan Aronille jostakin ja tämän jälkeen se juoksi häntä sallituissa rajoissa. Jos sillä on yhtään kivaa ja tai hienoa, nousee häntä. Pitäneekö mennä siis murmur asenteella kehään? Ja seisottaminen sujuu ihan ok paitsi, kontaktin pito seisatuksen aikana ei ole meille hyväksi. Joten tässä riittää, että Aron katselee tylsiintyneenä jonnekin eikä minuun. Testailtiin paria juttua ja näillä mennään.

Tokoiltiin myös ja mukavasti sitä treenattavaa löytyy loputon lista:
Z-liikkeessä Anna arpoi meille järjestyksen joka oli seiso- maa- istu. Kaksi ekaa asentoa onnistui, mutta taas kerran istumisesta tulikin niin vaikea. Ja seuraaminen/ lähinnä liikkeelle lähtö vaatii todellista työstöä nyt. Heti kun sanon seuraa, kääntää Aron päänsä alas tai pois, jos lähden eteenpäin nostaa se päänsä vasta parin askeleen jälkeen takaisin kontaktiin. Ja monen monituisen kerran olen antanut sen tehdä tuon. Eikä ihme, että ekan suoran seuraaminen on huonoa. Samaa näkyy myös siinä, kun otan tuolla z-kuvilla koiran mukaani seuraa käskyllä, lähtee nahkeesti.

Ohjatussa on kyllä mielenkiintoista meininkiä. Itse merkki yksittäin on mukiinmenevä, ei missään asteikolla hieno. Mutta menee sinne. Heti kun liikkuri vie kapuloita sinne taakse, on merkille meno todella surku, ihan kun ne kapulat veisi kaiken terän koirasta. Ja tänäkin aamuna treenailin pelkkää merkkiä niin, että sen takana oli 3 metrin päässä kaikki kapulat, siinä ok, mutta liikkurin osuus jostain syystä häiritsee, vai onko se, että koira joutuu odottamaan sen koko ajan siinä sivulla kun liikkuri kulkee siellä jotenkin mieltä alentavaa. Merkiltä lähtemiset annettuihin suuntiin sujuvat kyllä, mutta huomasin, että oikoo edelleen mielellään ja tätä saatiin vähennettyä niin, että kapulat oli 5m syvyydessä. Ja kapulan luovutus eteen suoraan on vaikea Aronille, jos se tulee reilusti oikealta minua kohti.

Tunnari onnistui kokeenomaisena loistavasti, Aron teki hyvän työn.

Luoksetulossa vahvistettiin sitä, että pitää asennon vaikka liikkuri sanoo mitä, tämä onnistui, ei lähde ennen aikojaan. Mutta kaikki luoksetulon vauhdit saisivat olla kovempaa. Joten vauhtia tähän lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti