lauantai 20. elokuuta 2011

Tokotreeniä Hakametsässä

Näyttelynjälkeen vähän perheen ruokintaa ja sitten jäähallin eteen, muu perhe meni kannustamaan Tapparaa, minä treenaileen siksi aikaa lähistölle. Seuraksi saatiin Maija kera kahden belgin :-)
Aronin osuudet alkoivat paikalla-oloilla. Aloitettiin makuulla ja tämä meni ihan normisti, oltiin puskassa piilossa ja määrittämättömän ajan koirat siellä makoilivat. Sitten tehtiin istuminen, kauhukseni huomaan, että tässä on nyt ongelma, joka alkoi eilen. Aron meni jopa kaksi kertaa maahan istumisen aikana. Just. Ihmeen hyvin menikin jopa vuosi, ettei kertaakaan kokeillut voiko tässä liikkeessä tehdä jotakin toisinkin kuin istua. Voi himputti. Onneksi Maijalla oli tähän viisaat sanat, olishan toko ihan tyhmää, jos aina kaikki onnistuis. Ilmeisesti ollaan tehty aina vaan samalla kaavalla ja nyt kaava on tylsä.

Kotona oli tietty pakko katsoa, että miten paha ongelma on, joten koira istui kotipihassa, minä mittaan aikaa piilossa ja Petri katseli Aronia. Mennessä piiloon pudotin Aronin possun matkalle, josko sitä tuijottamalla pysyisi ajatus kasassa. Tulin piilosta 2 min jälkeen ja Aron istui, palkaksi sai possunsa. Tehokuurille nyt tän istumisen suhteen.

Maijan kanssa tehtiin Aronille parissa osassa liikkeitä:
-Ruutu: tässä onnistunut meno merkin kautta tyhjään ruutuun ja seisahtuminen sinne ok, kun käskyni on lievä. Erikseen tehtiin merkille menoa ja ruudun yhteydessä ne semmosia ihan ok-merkkejä.
Ruudun loppuosassa Aron pysyi, jopa niin hyvin, että piti ottaa kahteen kertaan, kun ei ymmärtänyt tulla ekalla kerralla.
-tunnari: Maija vei kapulat, mielestäni pidin kapulaa sen evl-ajan eli ihan hetken ja toi oman, luovutuskin hyvä.
-ohjattu: merkille menoja erikseen, mun oma asennekin on huono tähän merkin kautta noutoon, Maija sen huomas. Vein koiran merkille ja siitä piti hakea vasen, nyt oikoi ja päätyi keskikapulalle, uusinnalla meni oikein. Sitten tauon jälkeen tehtiin liikkeen omaisesti koko juttu ja haettiin oikea, nyt hyvin ellei ota huomioon sitä, että merkille menessä pudotti vauhdin puolessa välissä raville, hyvä oikean haku kuitenkin.
-z-liike: maahan-istu-seiso. Kriteerinä oli, että liikkeelle lähdössä pitää olla kontakti ja tämän kriteerin kanssa onneksi Maija oli tarkkana. Itse lipsun niin helposti siitä yksin. Joten alkua piti ottaa ihan pariin kertaan, että päästiin eteenpäin. Sitten koko liikettä päästiin viimeiselle sivulle asti, kunnes seiso-käskyn kanssa koira kävi istumaan. Ja eikun alusta koko homma, nyt koira oli tarkkana ja teki koko liikkeen kaikkien asentojen kanssa oikein. Superkehut ja tähän oli hyvä lopettaa.
Kiitos Maijalle seurasta!

1 kommentti:

  1. Kiitos vaan! Tokokin tuntui ihan mukavalta hommalta hyvässä seurassa ;)

    VastaaPoista