keskiviikko 31. elokuuta 2011

Ja taas treenailtiin

Ihanaa, mulla on arkivapaa, sunnuntaina sit töihin tämän vapaan edestä. Joten pitäähän se käyttää hyödyllisesti, Pia P:n kanssa aamutokot Tullilla, kiitos Pia!

Ensin paikalla-olot. Aloitimme istumisella ja oltiin piilossa ihan vähän yli 2 min, hyvin istuivat Tuplan kanssa. Palkkasin taskusta tulevalla possulla. Tähän perään makuu, hyvin olivat.

Aron sai jatkaa kentällä olemista makuitten jälkeen ja aloitimme ruudusta. Kävin viemässä possun sinne valmiiksi, ruutuna oli Pian punaisin nauhoin ja kulmamerkein varustettu ruutu. Saan Aronin mielestäni hyvin viriteltyä merkille, edessä vihjeestä se kyllä katsoo edessä olevan merkin. Ja nyt ihan mukiinmenevä merkillemeno, siitä ruutuun, lujaa ja suoraa. Sitten sama homma uusiksi, mutta nyt tyhjään ruutuun. Muuten aivan loistavasti, mutta tais mennä ruutuun sisään nyt vasemmasta etureunasta ja sitten olin tosi hätäinen, että pysäytin seis-käskyllä liian nopeasti, koira jäi seisomaan etupää ruudussa ja takapää ulkona, palkattava se oli, koska koira noudatti oikein pysäytyskäskyäni. Sitten pohdittiin ja päädyttiin, että ei ruutua tällä erää enempää.

Luoksetulo seuraavaksi. Eka suora, hyvin. Sitten stopin kanssa, tosi hyvä stoppi. Itse hiukan ajoissa, joten koira saisi laukata yhden laukka-askeleen enemmän, kunnes sanon stopin. Tämän jälkeen jatkettiin seisomiskohdasta luokse, mutta nyt ennakointi nosti päätään, jumittaa tähän, joten jatkossa nyt vaan suoria laukkoja ja yritän olla auttamatta lelulla. Jos näiden voimalla uskoisi kokeessa, että seis-käskyn jälkeen kannattaa silti laukata luokse.

Ohjattu, haettiin vasen, nykyään se vaikein. Katsottiin kun Pia vei kapulat, annoin namin siinä kohtaa, kun se ensimmäinen kapula meni maahan, sitten vein koiran merkille ja pienen vartalo-avun kera sain koiran lähtemään vasempaan, vaikka se siinä merkillä kuikuili myös sinne oikealle, aivan kuin katselisi valmiiksi missä kapulat on. Lähti siis vasemmalle kaartamaan, mutta sieltä oikominen keskelle. Nopea top-käsky keskikapulakohdalla ja siitä uusi vasen, nyt meni vasemmalle ja toi kapulan eteen asti. Uusittiin ja nyt se vasen kapula selvästi ehkä 8 m etäisyydessä keskikapulasta, nyt meni hyvin, tässä myös vein koiran merkin taakse. Lopuksi yksi merkille meno erikseen kahden kapulan ollessa paikoillaan ja tämäkin ihan kohtuullinen.

Tauon jälkeen Aron teki vielä pari tärkeää juttua. Näistä tunnari, jossa kahden kasan haistelu, näissä jälkimmäisellä naks tuli just siinä kohtaa, kun koiran suu taisi olla haukkaamassa kapulaa, mutta haisteli kuitenkin sitä ennen kapuloita, ei päässyt kuitenkaan nostamaan kapulaa, kun naksu keskeytti aikeen, tosin paska ajoitus. Kolmannella kasalla oli sitten se oma ja sen Aron sieltä löysi.
Tämän jälkeen koemainen tunnari, kapulat rivissä, toi oman vaikka näytti, että suu auki ylityöskentelee, mutta ei onneksi nostanut mitään väärää ja toi sen oman. Superia!!

Lopuksi koemainen z-liike. Päivän järjestys oli maahan-seiso-istu. Järjestys meille tosi paha, mutta kun ollaan tehty jo moneen kertaan meille ne helpot. Ja paha siksi, että istuminen on liikkeistä vaikein ja jos se tehdään ekana, onnistuu kyllä ja loput asennot tuon istuminen jälkeen ovat helppoja. Mutta nyt liikkelle mars ja eka asento oikein, toisessa seiso-käskyllä kävi istumaan, voi höh, eikun alusta koko juttu. Nyt uusinnalla oli tosi tarkka ja varsinkin viimeisellä suoralla aistin seuruussa, oikein odotti käskyä, joka oli se istuminen.

Näiden treenien jälkeen lajin vaihto, eli esine-ruutuun. Ajeltiin Toiviolan koulun taakse ja siellä löytyi Keskisen tie, mikä vilahtelee tamperelaisten harrastajien blogeissa, mutta itse en ole koskaan käynyt. No sinne ruutu, ei ihan täysleveä. Aronin ruudussa huomasin, että esineruutu"ongelma" ei ole lähtenyt mihinkään, joten palaamme jatkossa takaisin mielikuvien pariin. Nyt katsottiin, kun Pia vei esineet, joita oli ruudussa kaksi, molemmat takana. Aronin mieleen jäi kuitenkin vain se ensimmäinen esine paineli ensin suoraan, minne lähetin, mutta sieltä sinne vasempaan takanurkkaan, jossa esine olikin. Nyt edelleen yritin saada koiran oikeaan takanurkkaan, mutta Aron-poika painelee sinne, mistä viimeksi löytyi ja jää jumittamaan helposti tuonne. Vaadittiin kolmas lähetys, että osui oikean takanurkan esineelle. Joten seuraavat 5 esineruutua tehdään mielikuvalla :-)

Esineitten jälkeen kävin puolen tunnin metsäkävelyillä, Elvis mukana myös, löydettiin kivoja polkuja, joita voisi joskus mennä tutkimaan tarkemmin.

Koska tämä blogi voisi olla nimeltään Treenihullun päiväkirja, jossa mottona "menestys tulee vain harjoittelemalla" ei päiväntreeni vielä tähän lopu. Kotipihassa niitä hampaankoloon jääneitä juttuja. Onneksi minulla oli Pian vinkit mielessä, joten ei treenattu mitään turhaa.
Joten takapihalla ruutu ja luoksetulomerkit. 3 x tyhjään ruutuun meno, kaksi näistä kyllä lyhyeltä matkalta, noin 10m etäisyydeltä, halusin vain harjoittaa sitä kohtaa, että sanon kauniin seis-käskyn vasta kun koira on kunnolla ruudussa. Ja onnistui, koira oli näissä kaikissa hyvin ruudussa sisällä, joten ehkä tässä ei ole ongelmaa.
Ja suoria luoksetuloja, välillä seisomisasennosta ja pari tosi pitkältä matkalta makuuasennosta, aluksi tuli hitaammin, mutta en auttanut lelulla ja palkkasin vasta parhaassa vauhdissa. Hyvältä näytti :-)

Illan agility:
Tehtiin 15 esteen rataa, sellainen missä sai taas juosta ja siitähän me tykätään. Aronkin näköjään on päässyt lajista kiinni, sillä piipitti koko sen ajan kun odotettiin vuoroamme. Radalla oli suoraa putkea, puomi, jonka päässä oli putken suu. Puomi sujuu meiltä kontakteineen tosi hyvin. Ihanat treenit ja jaloissa tuntuu, että juoksin, kun Laura käski :-) Toisella radalla tehtiin vielä paljon toistoja puomille, jonka alla kiemurteli kaksikin putkea, nyt Aron meni varmasti, joskushan näissä oli vähän epävarmuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti