sunnuntai 7. elokuuta 2011

Turistina tokokokeessa ja räpellystä kotipihassa

Koska monta tuttua oli tänään Tamskin tokokokeessa, suuntasin sinne katselemaan koemeininkiä aamupäivästä.
Tarkempaa raporttia löytyy täältä.
Tuomaritoiminta näytti hyvin asialliselta, kaikille pistevähennyksille löytyi selitykset ja tuomarit näkivät kaiken.
Aron oli myös matkassa ja treenailin sen kanssa myös, noh,ohjattu nouto on meiltä nyt ihan hukassa. Onnistunut tunnari sentään saatiin tehtyä, vieraan ihmisen hajua oli kapuloissa ja hyvin Aron nosti oman.

Kotinurkissa puuhastelin tänään
-merkkitreeniä (taas ja varmaan lopun elämän) Jätin Aronin seisomaan eri paikkoihin ja sieltä piti siirtyä merkin taakse oikeaan paikkaan merkki-käskyllä. Tätä treeniä ihan sen varalta, että jääkin joskus liian kauas kokeessa merkiltä ja näin uusinta merkkikäskyllä koira siirtyy merkille. Tässä Aron oli yllättävän hyvä. Se siis tietää, mitä toivon sen tekevän merkin takana.
- Ohjattu nouto on pakko aloittaa alusta. Joten nyt vaan harjoiteltiin suuntia leluille. Oikea on selvästi hankala, sillä näyttää siltä Aron on ostanut tuon vasempaan kääntymisen. Eli oikea-käskyllä kääntyy vasempaan. Mä en kestä ja tekis mieli kirkua, mutta ei auta, jatketaan huomenna sen oikealle menon kanssa ja lelulle, ettei nouto mene nyt ihan pilalle.
-kierroillo ensin maa-käsky, sitten seis-käsky ja lopuksi vaan laukkaamista pallolle. Teki stopit hyvin.
-jääviä asentoja, kaikki muu sujui kuin unelma, mutta istuminen jumitti.

Jimmy-partis oli tänään Salossa koiranäyttelyssä. Jimmy matkasi sinne Katjan kanssa ja tuomarina oli ollut Maret Kärdi, Viro. Arvostelu kertoi näin: 11½ v. Hyvin reippaasti esiintyvä veteraani uros, jolla erinomainen luonne ja hyvässä kunnossa karvapeite. Riittävä lihaskunto, voimakas uroksen pää, hieman lyhyt kaula. Etu-asentoiset eturaajat, lyhyt pysty olkavarsi,lyhyet töpsöttävät teennäisen korkeat etuliikkeet pilaavat yleisvaikutelman, oikean mallinen rintakehä, hyvä ylälinja,hieman heikot kintereet, kokonaisvaikutelma hyvä.
Että sellaista sanoi tuo täti, mikään partis ei kuulemma miellyttänyt ja näin ollen kukaan ei ollut rop tai saanut sertejä tms. Jimmyllä oli ollut valtavan hauskaa ja Katja sanoi, että se yritti pitää Jimmyä niin, ettei lähde lapasesta ;-) Mutta Jimmy on hurmaavan leppoisa luonne, vietti taas Katjan luona 5 päivää ja oli mennyt sinne kuin toiseen kotiinsa, morjestelee kissat ja toiset koirat, joita on mali-narttu Gini, oma sisko Vichy sekä useampi brasilian terrieri. Ruokinta ohjeet oli menneet hieman sekaisin ja Jimmy oli saanut tuplamäärän ruokaa! Jimmy tietenkin oli tästä kovin tohkeissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti