perjantai 26. elokuuta 2011

Tokotreenit valmennusryhmän kanssa

Tänään tokoiltiin valkkuryhmän kanssa etelä-puistossa. Koska meitä oli hyvä porukka paikalla, jakaannuttiin kahteen ryhmään ja pienemmissä ryhmissä liikkuroitiin toisiamme. Ja toisen ryhmän käskyt toivat mukavaa lisähäiriötä meidän treeneihin. Aron kylläkin keskittyi mielestäni hyvin hommiin.

Aloitettiin paikalla-oloilla ja istumisella tietysti ensin. Hui, mitenkähän tämä nyt sujuu. Aron istui Molla-shapen vieressä ja toisella puolen Luu. Ja istui koko ajan hyvin, tiputin possun piiloon mennessä ja kun liike oli ohi, vapautin Aronin possulle. Lotta otti aikaa ja tehtiin ihan se kokeenomainen 2 min aika. Heti perään makuu. Alasmenoissa meni alas omalla käskyllä, mutta pää eksyi seuraamaan liikkuria juuri hetkeä ennen. Takas tullessa nousi viereisen käskyllä. Uusittiin tämä loppu ja alku ja vaihdettiin vähän paikkoja, nyt odotti hyvin omaa käskyä, ei katsonut liikkuria ja istumaankin omalla. Tämä siis antaa toivoa :-)

Yksilöjuttuja tehtiin Miinun ja Marken liikkuroimana. Aron aloitti z-liikkeellä ja päivän järjestys oli seiso-istu-maa. Tässä olin päättänyt palkata aina oikeasta asennosta. Ensimmäinen suora hyvin, seisominen hyvin ja palkkaus. Sitten seuraavalla suoralla piti tehdä istu, mutta taas tuli jostakin epävarmuus ja koira tarjoaa vaan seisomista. Tein erikseen pari istumista avulla ja sitten taas mentiin z-suoralla, nyt istui ja sai palkan. Viimeinen maa-tämä hyvin. Ja aloitettiin z-suorilla vielä kerran alusta ja tehtiin istu-käsky, nyt hyvin.

Sitten hyppyä. Tässä treenin pääpaino oli siinä, ettei lähdetä noutamaan liikkurin käskystä ja onnistui. Palkkasin kerran siitä, ettei lähtenyt mihinkään ja kakkoskerralla sai jo noutaa. Yritän myös jatkossa heittää kapulan aika lähelle esteen taakse. Pitkällä matkalla pelkään sitä, että metalli alkaa pyöriä suussa, tuollaisella lyhyellä ei ehdi tehdä sitä. Eli tämä liike nyt kivassa vaiheessa.

Sitten tunnari, tehtiin kokeenomaisena, unohdin sanoa Miinulle, että mikä tunnari olisi meille hyvä ja nyt tuli se vaikein, ympyrä ja kapulat lähellä toisiaan. Aron on kuitenkin tehnyt hyviä tunnareita joten uskoin, että kyllä se tuon selvittää. Toi väärän :-( Haisteli ympyrää neljän kapulan verran kunnes päätyi nostamaan sen neljännen. Tästä ei mitään palkkaa ja tiesin, että uudestaan en sitä ihan heti tuonne lähetä. En tykkää siitä kaavasta, että vasta toisella kertaa hakee oikean. Joten siirryttiin seuraavaan liikkeeseen, tämä hatusta temmattu yksi luoksetulon alku. Jäi hyvin, värähti liikkurin käskystä, odotin hetken ja sitten kutsuin. Tuli alkumatkan koottua laukkaa, nosti vauhtia puolesta välistä eteenpäin.
Ja sitten oli Aronin tauko.

Seuraavalla kierroksella aloitettiin sillä tunnarilla. Nyt kapulat riviin ja noin 15 cm matkoille toisistaan. Nyt teki tosi hyvän tunnarin, reagoi heti omaan,toi oman ja luovutus hyvin. Tästä toivottavasti sain kerrottua koiralle, että super hieno kun toit oikean.
Sitten ohjatun pariin. Kun mietin, miksi tämä liike on meille niin kauhean vaikea, löydän kohdan, joka laskee koiran asenteen alhaiselle tasolle. Eli se kohta, missä liikkuri vie kapulat ja me katsellaan. Jostain syystä tämän jälkeen merkille ja kapuloille lähteminen on älytahmee. Joten tänään mentiin sellaiseen ohjattuun, missä kapulat oli jo viety. Nyt ensimmäinen merkille meno oli kohtuullinen, vasen hae ja haki sen. Sitten käännettiin koko liike häiriöihin päin, keskikapulan kohdalla oli kasa häiriötavaroita, siellä oli montakin kapulaa, lelu ja pallo. Tämä sekoitti kyllä Aronin ajatuksia ja pakka meinasi mennä sekaisin, kun halusi paljon enemmän sinne häiriökasalle kuin vasemmalle kapulalle. Tämän jälkeen otettiin keskihäiriöt pois ja muisteltiin, missä vasen ja missä oikea. Onnistuen.
Lopuksi merkille meno liikkuroituna ja ruutu, missä lelu valmiina. Nyt merkille meno taas todella ällö, jos saisin tuohon nyt jotenkin sen täyden vauhdin, nyt kun meni tahmeesti, ei viitsi edes kunnolla asettua merkin taakse, vaan hiljentää jo sitä vähäistäkin vauhtia merkin kohdalla ja jää lähes kiinni merkkiin. Jotakin mun on vaan keksittävä tähän, että saisin asenteen paremmaksi. Mutta mitä? Ruutuun meni ei niin suoraan, ruudun vasempaan laitaan oli laitettu taas kehänauhahäiriö ja selvästi sille juoksumatkalla kohdensi itseään vähän väärään suuntaan, lelu ruudussa ohjasi kuitenkin onnistumaan.

Loppuun omat höntsäilyt. Nyt lähettelin eri merkeille lennosta, vauhdista, hetsaten, pallo lentää ja jippii. Meni tosi hyvin. Kun vauhtia on, on myös merkin taakse asettuminen näyttävämpi ja tänään kerran jopa suora. Sitten kävin hakemassa ohjatun kapulat sinne taakse ja täydestä vauhdista merkille ja nopsaan vasen hae. Teki hyvin. Ja sitten sama uusiksi ja nyt vasta merkille meno oli hyvä, tästä oikea hae ja haki senkin ihan epäröimättä. Tämä asenne ja suoritus pitäisi saada meidän tekemiseen liikkurinkin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti