maanantai 15. elokuuta 2011

Pienet tokot ja hieronta

Aamusella ehti yhden kerran treenaileen ennen hierojan tuloa.
Aloitin seuraamaan liikkeelle lähdöillä, nyt olen päättänyt pitää tiukan linjan ja linja pitää :-)Liikkeelle ei lähdetä, jos pudottaa kontaktin tai eikä sitä sovi pudottaa kahden liikkeelle lähtevän askeleen jälkeenkään. Joten ensin ihan niitä, että otan itse perusasennon ja odotan hetkeä, että koira on itse sivulla ja ottaa kontaktin, näistä heti palkka. Eikä tarvinnut tänään odotella. Sitten sana seuraa ja naks tästä jos piti tilanteen hallussa. Ja tästä vielä muutaman askeleen lähtöjä, hyvin Aron hoiti osuutensa. Näitä teen nyt päivittäin.
Sen jälkeen kerrattiin jäävät, otin aina lennosta seuraamaan ja seurasikin ihan ok, siitä asennot seiso-maa-istu. Palkkasin aina vasta siinä tilanteessa, kun otin mukaan. Kaikki asennot meni nappiin. Olipas Aron hyvä.

Sitten sitä merkkiä ja ohjattua. Vein itse kapulat 5 metrin syvyyteen. Ja vähän kokeilin, millä saisin Aronin syttymään edes vähän enemmän lähtemään merkin taakse. Kokeilin palloa merkin takana, hetsaamista ennen käskyä, mutta paras tulee, kun saa lähteä lennosta, perusasennosta lähtö pilaa Aronin mielestä kaiken. Merkiltä haettiin ensin oikea ja myöhemmin vasen, kummassakaan ei epäröintiä.

Lopuksi vaan puunkiertoa ja palkkaa siitä, että ei ennakoisi stoppia minua kohti tullessa. Possun kanssa leikkiä loppuun. Hyvä mieli kummallakin.

Sitten tuli Terhi hieromaan Aronin. Onneksi ei löytynyt mitään suurempaa. Juoksutin Aronin pihassa edestakaisin ja ympyrällä kumpaankin suuntaan. Ei mitään näkyvää, onneksi. Hieronnassa Terhi sanoi, että Aronin lihakset ovat pintakireät, huomaa, että ollaan kesänaikana treenailtu paljon. Aron vinkaisi käsiteltäessä vähän sieltä ja täältä, mutta hetken käsittelyn jälkeen sen silmät lupsuivat. Eli ei mitään selkeää jumipaikkaa, eniten vinkaisi eturaajojen lihasten kiinnityskohdissa. Terhi paineli kyynärnivelen seutua ja sitä sai ihan painella, nivelissä tai luissa ei reagtioita. Koira antoi myös venyttää itseään tosi hyvin, joten onneksi näin. Tämän loppupäivän pitänee huilata, höh. Mulla on ihan kova toko-into saada koira mahdollisimman hyväksi piirinmestaruuksiin. Ja onhan siellä meille kummallekin eka kerta evl-luokassa, joten parempi yrittää valmistautua siihen mahdollisimman hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti