tiistai 3. tammikuuta 2012

Agipäivä

Tänään oli vuorossa agility ja klo 9.30 reippaana Sdp-hallilla verryttelemässä. Treeniseurana Katri ja Benson.
Koiraharrasteissa on kivaa, kun tutustuu uusiin ihmisiin, joiden kanssa homma on entistä mukavampaa.

Koska ei jaksettu siirrellä esteitä, suunniteltiin rata niiden esteiden kohdille mitä siellä oli. Ja ihan haastava siitä saatiinkin, ettei puhdasta rataa tullut. Mutta opittiin taas monta juttua. Radassa oli mm. putkeen lähetys pimeään kulmaan, mikä ei ihan ensimmäisellä kerralla onnistunut, putkesta tullessa lyhyt matka hyppyesteeseen, mikä kierrettiin takaa: tätä kohtaa tehtiin monta kertaa. Kepeille lähetyksessä oli omat haasteensa, keppirivin kummallakin puolen oli putkien suut, Aron ei osaa vielä niin hyvin keppejä, että hakisi kepit pelkällä käskyllä, joten näytin suuntaa ja putkessa oli. No sitten kun sain sen sinne kepeille, haki se niille hienosti, niin hienosti, että kakkosradalla piti kääntääkin oikean puoleiseen putkeen, ei onnistunut, koira oli aina kepeillä. Tosin tässä oppimisen paikka oli minulla, sillä Katri testasi Aronia tuossa kohtaa ja sai sen heti kääntymään putkeen. Eli mun oli vaan paremmin ohjattava. Tuosta ohjaamisesta sain oppia, kun Katri kannusti juoksemaan radan ilman koiraa koko ajan ohjaten, minulla kuulemma helposti tulee ohjaukseen tyhjiä kohtia, jotka Aron käyttää hyväkseen tehden sitten oman ratkaisun.

Kakkosrataa tein myös Bensonin kanssa, se oli niiin kivaa. Benson on ihan supernopea ja reagoi kaikkeen ohjaukseen hienosti. Aron teki radan Katrin kanssa ja näytti mageelta. Huomattiin yhdessä, että Aron tiputtaa riman herkästi, jos yhtään häiritsee hyppyä, tulee rima alas. Katri sai upeita hyppyjä kun antoi Aronille hyppyrauhan.
Lopuksi meillä oli vielä valokuvaustuokio ja Katri otti hienoja kuvia Aronin keinusuorituksesta, pujottelusta, putkesta ja hypyiltä.
Huh kaiken kaikkiaan saatiin aikaa kulumaan 1½ tuntia ja molemmat koirat näyttivät onnellisilta.

Uutta ja vanhaa oppimista tuli
- mun pitää muistaa ohjata koko ajan
- voisin juosta enemmän, eikä jarrutella
- antaa hyppyrauha koiralle
- olla tarkkana, että kontaktien suorituksen kriteeri säilyy
- kepeillä en vielä pysty rinnalla juoksemaan koiran ohi, tässä tuli virhe pujotteluun

Kivaa oli, ihan hiukan huolestuttaa tuo rimojen lentely, mutta ei stressata sitä vielä tällä viikolla.

Käytiin vielä jäähdyttelykävelyllä ja kotiin päästyäni tein vielä vähän pidemmän ja reippaan kävelyn, tämän tekstin pohjalta lähes kuulin, kuinka maitohapot ja muut kuona-aineet tulivat pois Aronin kehosta ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti