sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Vuoden viimeiset treenit

Eilen oli aivan ihana pakkasaamu ja inasen lunta maassa. Matkalla Sdp-hallille verryteltiin metsässä ja pojat ehtivät poseeraamaankin lenkin varrella.


Hallilla treenailtiin Miinun ja Bertan kanssa ja nyt oli kyllä hyvät treenit. Koko hallissa ei ollut ketään muuta, joten ihana hiljaisuus. Aron saikin aloittaa ihan rauhallisilla jutuilla, joten ensin katsottiin miltä näyttää meidän tauluraami-treeni, kohde nyt ensimmäistä kertaa jossain muualla kuin kotona. Hyvin Aron osasi, sillä se meni heti kehyksen sisään seisomaan ja naks ja nami, heitin namin eteenpäin, jolloin usean toiston kera tuli kohteelle tulemiseen hyvä tempo. Ajoitan seis-käskyni askelta ennen kohdetta ja suht rauhallisista vauhdeista kuitenkin osui ja pysähtyi nyt aina siihen kehikkoon. Hyvä.

Sitten tunnari, tehtiin se agiesteistä poispäin kohti seinustaa, Miinu vei kapulat ja taisi olla ympyrämuodostelmaa, se oma jäi juuri Aronin etutassujen taakse, mutta onneksi malttoi etsiä omaansa, haisteli ensin kaikki muut kunnes se oma löytyikin. Luovutuksessa tuli piip, mutta siihen en nyt voinut puuttua, sillä tärkeintä on vaan kasvattaa sitä itseluottamusta edelleen sen tärkeimmän tehtävän osalta, eli oman löytyminen on tärkein. Haaste tuossa oli se, että koira oli varmaan vähän agilityvireessä ja siitä nuo äänet. Mutta ei tunnarista sen enempää.

Sitten se agiosuus. Nyt olin etukäteen suunnitellut, että tehdään pelkkää tekniikkaa ja jätetään vauhti sekä hullun kiilto silmissä tälle kertaa pois. Hyvä viritystä tähän oli kuitenkin perussarja-treeni, jossa hyvin matalat rimat, 5 estettä, esteväli 6 kengänmatkaa. Tarkoitus oli, että Aron saa suorittaa hyppelyn silloin, kun se katsoo suoraan eteenpäin leluun, joka on estesuoran päässä. Eka hyppysuora tehtiin niin, että koira lähti sivultani hyppelemään, hypyt ihan hyvin, mutta lähdössä pitää katsekontaktia minuun. Siirryin estesarjan päähän lelun luokse ja en katsonut koiraa ja Miinu sanoi, koska koiran katse ja keskittyminen on sarjan päässä. Näin tehtiin 4 toistoa ja hyvin meni.

Sitten keinutreeni. Kauheen monta kohtaa oli pienessä treenissä, joka koostui keinuesteestä ja sen jälkeisestä pienestä okseri-esteestä. Koira jätettiin melko noin 10m päähän keinusta, oma sijainti oli jo keinun kohdalla. Tässä Aronin piti malttaa tuo lähtö, suorittaa keinu, odottaa kontaktilla vapaa-käskyäni ja hypätä sen jälkeen okseri ja saada lelu okserin takaa. Joka kerralla oma sijaintini vaihtui, välillä vasen tai oikea puoli, välillä jäin Aronin kohdalle lähtöön, näin ns. itsenäinen keinun suoritus ja kontaktin tekeminen välittämättä missä minä olen. Isoin homma oli minulla itsellä, jonka piti miettiä tarkkaan aina missä kohtaa vapautan koiran keinulta, ettei vapautus liity minun liikkeeseeni vaan voin juosta esim. keinun ohi ja vapauttaa itselleni sopivassa kohdassa. Aron keskittyi ja teki kaiken erinomaisesti.

Tauon jälkeen otettiin pari pussia, este jota tulee niin vähän tehtyä. Pari kertaa pussille ja pussin jälkeen hyppy, jonka takana lelu. Ekalla kertaa jäi pussista ulos tullessa katselemaan, että missä minä olen, toisella kertaa annoin eteenkäskyn samaan aikaan ja koira eteni eteenpäin. Jatkettiin sama treeniä puomilla, sen päässä lelu ja nyt vapautus kontaktilta eri kohdissa. Viimeisellä tuli just sellainen mitä haluttiin, sillä jättäydyin tahallani puomilla taakse, jolloin koira menee itsenäisesti kontaktille ja jää odottamaan sinne katse siinä lelussa mikä on esteen päässä, kun ei nyt katsellut minua vaan lelua, sai välittömästi vapautuksen. Eli aina ei tarvitse olla kontaktilla pitkään, vaan nopeasta suorituksesta kontaktille ja on-offista sai välittömästi jatkaa. Näillä harjoituksilla saadaan Aron pois siitä tilasta, että sen pitää seurata esm. puomilla sijaintiani.

Hyviä harjoituksia. Kiitos Miinu!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti