lauantai 14. tammikuuta 2012

Koetreeni

Tänään aamulla on meillä Tamskin tallilla kokeenomainen treeni. Olin päättänyt liikkeiksi meille ne helpoimmat, että pääsen oikeasti koiran kanssa sellaiseen mielentilaan, että me osataan se mitä mennään tekemään (varmuus), harjoittelen samalla palkattomuutta sekä kisatilanteen palkkausta. Oma asenteeni pitää ehdottomasti olla rento, joilloin treenitilanne on lähes kisatilanne ja myöhemmin kisatilanne on vain yksi treeni.

Nyt ensin paikalla-olot voi ja evl-koirakot yhdessä, olisiko meitä ollut 6 koirakkoa, Aron meni viimeisenä kehään ja oli sitten reunapaikalla. Ensin tehtiin makuu, tässä vietettiin aikaa vain 3 min, koska pakkasta oli kymmenisen hujakoilla. Aron meni hyvin maahan, oli lähes moitteetta makuussa (Piia-tuomari sanoi, että siirsi etutassua kerran) ja nousi ylös hyvin. Tästä 9½ arvosanaksi.
Sitten istuminen, jossa voi-koirat menivät pois ja meitä jäi kolme koirakkoa istumaan, tässä 2 min istuminen eikä moitteen sanaa. 10. Näiden jälkeen menin kehän laidalle palkkaamaan ja leikkimään possulla.

Sitten yksilöt, ensin ohjattu, tässä Aron katsoi tarkkaan liikkurin, liikkuri vei kapulat ja sanoi käsky ja puolen sekunnin päästä Aron katsoi minua, että niin, (tää oli hyvä, tätä olen hakenut) annoin luvan mennä merkille, joka oli jo parempi, mitä meillä on ollut, kun tehdään koko liikettä, on siis tiputtanut raville jo puolessa välissä matkalla merkille. Nyt taisi laukata lähes loppuun asti, mutta merkille asettuminen ei näytä omaan silmään hyvältä. Haluaisin sen olevan paljon parempi, mutten ole saanut sitä paremmaksi enkä hirveesti kyllä vaatinutkaan, sillä pelkään, että yhteistyöstä lähtee ilo jos nipotan nyt tästä. Ehkä mun pitää kiristää linjaa, koska ei tuo nyt hyvä ole. No suunnan valinta sujuu ja kapulan tuonti, istui edessäni, mutta kuulin pienen piip-äänen, jota tuomari ei kuullut, mutta siirtyi kivasti takaa sivulleni vasta käskyn jälkeen, ei ennakointeja, hyvä. Muistaakseni Piia antoi 8 tästä, tuon merkille menon vauhdin vuoksi.

Sitten kaukot. Meni hyvin alas maahan, suorana. Tätä treenattiin eilen. Koiran takana oli jonkin verran häiriötä penturyhmäläisistä ja tässä yhdessä kohtaa Aronin ajatukset on hetken siellä takana, huomasin tämän ja enkä antanut käskyä silloin kun katseli taakseen, sitten tulikin jo kiire, joten pari käskyä tuleekin aika sukkelaan. En ole varma ehtikö liikkurin lappu jo kääntyä seuraavan käskyn merkiksi. No saatiin kaikki vaihdot tehtyä, seisomasta istumaan-käskyssä tuttuun tapaan taitaa vähän vetää peppua eteenpäin. Piia sanoi, että tuomarista riippuen kaukoista 10 tai 8. Ekä me se 8 sitten otetaan, koska ei ne täydelliset olleet.

Lopuksi ruutu. Siinä meni hyvin merkille, lähti hyvin ruutuun, mutta ruutuun mentiin kohti aitaa, joka sijaitsi ihan ruudun takana. En tiedä johtuiko aidasta että jäi tosi eteen ja ennakoi pysähdyksen. Oletin koiran menevän peremmälle ruutua, siksi itsellä vähän hidas reagointi kun tajusin, että etureunalle jäi, mutta hätäpäissäni sanoin seis ja maa heti perään, oli ruudussa, pysyi hyvin ruudussa ja tuli käskystä hyvin sivulle. Saatiin 8 tästä, koska ennakointi ruudussa ja seuraamisosuudessa edisti.

Olin oikein tyytyväinen meihin virheistä huolimatta, sillä olin luultavasti koiran silmissä rento ja yritin kehua sitä niin paljon, kun nyt kokeessa voin. Aron nousee heti näistä mun kehuista ja pelkään sen ääntelyä sen vuoksi, joten liikun vähän rajatiloilla, että mikä riittää. Videolla näyttää, ettei Aronin pitää vireensä ja on tyytyväinen kanssani.

Yksilösuoritukset näkyy tässä.

1 kommentti:

  1. Hyvä, että meni koetreeni hyvin! Meidänkin piti tulla paikalle, mutta sitten Jouni joutuikin töihin enkä kokenut riittävän mielekkääksi tulla paikalle.. Kesällä oli Veikan kanssa reissaaminen paljon helpompaa :-D

    VastaaPoista