sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Onnistunut viikonloppu

Meillä on ollut loistava viikonloppu.Lepoa


ja liikuntaa sopivassa suhteessa


Tänään maneesitreenissäkin koin onnistuvani, sillä olin suunnitellut ihan hyvät setit ja tärkeintä meillä oli vain vahvistaa tekemisen meininkiä ja itseluottamusta.

Siksi treeniohjelmassa oli liikkeiden alkuja ja siirtymisiä uusiin liikkeiden aloituksiin. Vaikeita on nuo liikkeen aloitukset, jos ajattelen yhtään että nyt tehdään seuraamista. Heti kun ajattelen, että nyt tehdään ruutuun meno, on parempaa. Ja kun koira alkoi olla hyvä liikkeen aloituksissa, sai se luvan tehdä liikeen, ruutuun meno :-) Tässä Piia huomasi, että voisin tehdä hillitymmän virityksen ruutuun menoon, Aron nousee taivaisiin mun virityksestä, rauhoittuu kuitenkin perusasentoon. Hyvä huomio Piia! Meni kuitenkin hyvin merkille ja ruutuun ja palkka sinne, palkaten iloisesti koira autoon.

Toinen maneesitulo olikin sitten tuleminen paikalla-oloihin. Koiria oli rivissä paljon, Aron ihan rivin toisessa päässä ja sai luvan mennä maahan ihan viimeisenä, tosin meinasi mennä viereisen maa-käskyllä jo maahan. Kun sitten meni omalla, palkkasin tämän maahanmenon ja jätettiin koirat, 2 min makuu, hyvin nousi ylös vaikka liikkuri aloitti rivin toisesta päästä nostamaan koiria. Tämän jälkeen tehtiin minuutin istuminen, tämä hyvin.

Sitten Aronin treeni jatkui. Ympärillä oli tosi paljon häiriötä, sillä tänään treeneissä oli melkein kaikki paikalla ja kaksi paria teki koko ajan treenejään, joten käskyjä kaikui ja häiriötä oli. Aronin asenne oli niin hyvä suhteessa noihin häiriöihin :-)

Tehtiin ohjattua, siinä edelleen vahvistan erityisesti sitä merkille menoa, Aron oli erittäin hyvin hereillä kun liikkuri vei kapulat ja tarkkaili minua, käsky sanan jälkeen piti minuun kontaktin, josta saikin palkaksi narulelua, tästä vauhdissa merkille, tämä hyvin ja taas sai laukata luokseni naruleluun, sitten lennossa lähetys merkille, tosi hyvä merkki ja siitä haettiin vasen, tämä tosi hyvä, palautuksessa en ottanut loppuun saakka vaan lennossa palkka. Uskon, että jos tätä riittävästi toistetaan, jää koiralle se mielentila tähän liikkeeseen päälle, jolloin se ehkä ensi kesänä laukkaa täysillä merkille koeolosuhteissa, hope so.

Sitten tunnari, edelleen tärkein päästä pois väärän kapulan tuonnista ja nostaa itsevarmuus huippuun tässä liikkeessä, maneesi on meille ollut niin vaikea paikka tunnariin. Nyt haisteltiin ensin palkka, sitten kokeenomainen tunnari alkoi, kapulat olivat rivissä, Aron meni hyvin kapuloille, katsoi hetken minua ja sitten alkoi työskennellä, melko nopeasti sitten löysi sen oman,luovutti hyvin. Edelleen siis pikkasen epävarma, mutta olen onnellinen siitä oikeasta ja Aronkin oli, kun sai kissanruokaa namipurkista palkaksi.

Lopuksi hyppynouto puukapulalla liikkurointien kera, tämä meni hyvin, sillä annoin namin käsky-sanan kohdalla ja samaan aikaan hyppyhae-käsky, näin lähtee ääneti noutamaan ja sai palkan vauhdissa kun tuli takaisin kapulan kanssa.

Eli onnistuin pitämään tänään motivaatiota yllä (en osaa sitä läheskään aina) ja sitä, että tokon pitää olla kivaa molemmille. Hyvä mieli jäi, näitä lisää!

1 kommentti: