lauantai 21. tammikuuta 2012

Hyppytreenejä

Tänään hypeltiin sdp-hallilla ja Miinun kanssa oltiin varattu treeni-aikaa, tosin sekoilin kellonajoissa, mikä ei ole yllätys, joten tein itsekseni aluksi.

Aron aloitti perussarjan hyppelyllä, lelu sarjan päässä, näitä pari kertaa verryttelynä.

Sitten siirryin meidän okseri-treeniin, jossa nostin ja laskin takariman korkeutta. Kokeilin myös sitä, että eturima on ristikko. Kuten Vappu silloin sanoikin, tämä on koiralle vaikeampi, sillä Aron alkoi selvästi epäröidä ja tehdä pientä väliaskelta ennen ponnistusta, joten ei tätä ristikkoa nyt enempää, katsotaan sitä sitten myöhemmin. Onnistuneen hypyn jälkeen tein vähän agia.

Viritin meille sellaisen suoran, mitä oli torstainakin eli hyppy, keinu, hyppy, putki. Tässä testailin, että miten homma toimii parhaiten. Jos olin jo keinulla odottamassa ja jatkoin itse eteenpäin, kun koira saavutti keinun, hätäili myös Aron kontaktin kanssa. Jos tulin vähän perässä, teki se hyvän kontaktin ja homma tuntui olevan hanskassa. Tein myös a-estettä sekä puomia pariin kertaan osana tätä meidän aloitussuoraa ja hyvältä tuntui. Helppona pikkuharjoituksena kepit, joiden päässä rengas-este, oltiin jätetty lelu sinne renkaan taakse valmiiksi, vaarana ehkä se, että koira ei hyppää renkaan läpi nähdessään lelun siellä maassa, mutta hyvin hyppäsi ja näin sain koiran kulkemaan koko ajan suoraan eteenpäin eikä se katsellut mun menoa. Hyviä onnistumisia myös tässä.

Sitten Aron pääsi tauolle, kun Miinu tuli. Tauon jälkeen halusin tehdä vielä pari okseri-hyppyä, nyt kun Miinu oli katsomassa. En halunnut suurta määrää enää hypyttää, joten mentiin 10 cm väleillä kohti sitä 65 cm ja ekalla kertaa tuo ylin korkeus ei onnistunut, rima tippui ja takajaloilla. Teki just sellaisen hypyn, mitä tekee pk-esteelläkin. Mutta uusittiin homma samalla korkeudella ja jes, Aron alkoi työstää takapäätään, sillä tämän huonon hypyn jälkeen se veti takajalat hyvän näköisesti kohti vatsaansa. Hyppy näytti loistavalta ja tiputettiin korkeutta samantien seuraavaan hyppyyn, joka oli 50 cm ja viimeinen hyppy oli varmaan 40 cm. Kaikissa näissä kolmessa viimeisessä hypyssä se veti takajalat hienosti alleen eli luultavasti käytti nyt sitä takapäätään, jonka käyttöä me työstetään. Huippua!!

Loppuharjoituksena tehtiin kasvava sarja x3 ja tässä ekalla kerralla ei venyttänyt sitten yhtään, keskimmäisellä kerralla parempi ja viimeisellä venyi. Miinu sanoi loistavan huomion, että Aron tekee kaiken mielellään tutulla kaavalla ja juuri tälläiset kasvavat sarjat rikkoo sen kaavamaista tekemistä, hyvä harjoitus siis. Suunnittelin, että voisin ottaa treeni-ohjelmistoon etäisyyden arviointi harjoituksen, Miinu kertoi, että siinä perussarjan viimeisen esteen etäisyys vaihtelee, taatusti Aronille haastava juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti