perjantai 13. tammikuuta 2012

Positiivisempaa aikaa

Keskiviikkona taisi olla Aronilla aivot levossa päivä. Käytiin kahdestaan hiihtelemässä Varsamäessä, pari pätkää Aron sai harrastaa vetoo, muuten juoksenteli vapaana. Aikaa oli tehdä 7 km lenkki ja sitten kiireesti Tavesin koulutustoimikunnan kokoukseen. Siellä kaavailtiin kevään juttuja, joista omalle kontolleni tuli pyörittää mm. Koivumäessa esineruutu ja jälki-iltaa joka toinen keskiviikko. Idea olisi tuossa esineruudussa tarjota Tavesilaisille mahdollisuutta sellaiseen treeniin, jossa jokainen tekee oman treeninsä, mutta pääsee hyödyntämään toisten esineitä ja mahd. hyvin tallattua ja hajustettua ruutua. Jälki-illassa taasen voisi hyödyntää paikalla olevia ja ajattaa koirallansa vieraan tekemää jälkeä. Tästä ja muista kevään suunnitelmista lisää, kunhan hallitus ensin hyväksyy meidän suunnitelmat, jostain syystä olen nyt siellä hallituksessakin.

Torstaina oli hyvä agilitykerta. Anu on vaan niin hyvä ja pitkämielinen koutsi, että kyllä me selkeesti edistytään. Tehtiin sellaista suht helppoa rataa, jossa kuitenkin hirmu jännittävä alku kolmen hypyn kanssa, sellainen missä pitää tehdä pienissä väleissä koko ajan jotakin liikettä kertoakseni koiralle mihin mennään. Ja teinkin sitä monta kertaa, aina vähän paremmin muttei sittenkään vielä riittävän hyvin, Anu tuli jopa tielleni seisomaan, etten ajautuisi väärälle linjalle.
Radalla oli myös sellaista kohtaa, missä itse sain juosta, oli monta hyppyä matkan varrella pitkillä etäisyyksillä. Tässä Aronille tule paha etäisyyden arviointivirhe ja se rysäytti yhden hypyn kasaan oikein kunnolla, mutta se oppi tästä, sillä sen jälkeen se teki jokaisen hypyn rimaa pudottamatta ja mielestäni hyvin hypäten.
Ratapätkien jälkeen harjoiteltiin vielä a-esteellä kontaktia ja siinä erilaisia juttuja, kuten Aron seisoo kontaktilla ja minä teen juoksuja välillä pysähtyen ja sitten taas liikkuen, kontaktilla pitää seistä vaan siihen vapaa-käskyyn asti heitä tai hillun miten vaan. Ja tämä a-este oli kahden putken suun välissä, aluksi Aron oli tietty putkessa.

Mutta oli vaan tosi kivaa, meillä kummalakin :-)

Tänään käytiin tunnin verran koko koiraporukan kanssa talsimassa tuulessa ja tuiskeessa enkä tuntenut minkäälaisia treenihaluja puuhastella ulkona. Sisällä tehtiinkin sitten koko iltaruoka treenien kautta. Kaukokäskyjä ja eteisen matossa on lisää ilmastointiteippejä, jotta näkisin näiden teippien kautta pysyykö koira paikallaan. Edestä päin ja yksin sitä on niin vaikea tarkkailla, että mitä ne takajalat tekee. Samaan syssyyn huomasin, että Aron menee sivulla maahan tosi usein vähän vinoon, nyt muistuttelin, että suoraan pitää mennä, sillä kaukokäskyjen onnistumisen vuoksi olisi ihan hyvä tuo taito pitää hallussa, jos koira on mutkalla heti alusta alkaen, ei vaihdot ole puhtaat.
Lopuksi tehtiin vielä noutoja, sellaisia, missä noutokapula jätettiin esim. Petran huoneeseen ja olohuoneesta lähetin Aronin hakemaan, Aronista ihan hurjan hauskaa ja se paineli mennessään matot rullalle. Eteiseen viritin pienen hyppy-esteen matkalle ja tulikin sellainen haasterata. Erityistarkkailussa oli se kapulan luovutuskohta ja sivulle siirtyminen. Kaksi ensimmäistä oli täydellisiä, äänetön ja malttoi odottaa virkeänä lupaa siirtyä sivulle. Kolmannessa ei malttanut odottaa käskyä takaa, ennakoi ja keskeytin suorituksen. Neljäs nouto oli paras ja tässä mieheni piti vielä huudella sohvalta käskyä, Aron onnistui ja sai lopun iltaruokansa hyvästä suorituksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti