maanantai 9. tammikuuta 2012

Valkkuryhmän treenit

Iltasella vielä valkkuryhmän treenit.

Aron treenasi seuraavaa:
2 luoksetuloa seisomisesta, vauhtipalkka ja tavoitteena, että koira lähtee käskyn kuultuaan hyvällä laukalla mua kohti, onnistui.
1 luoksetulo seisomisesta, jossa matkalla maahanmeno, siitä kutsu ja palkka kun lähti liikkumaan tänne-käskyllä, tämäkin ihan ok.

Tunnari, haisteltiin pikaisesti kissanruokapurkki, sitten kisamainen setti, Anu vei kapulat riviin, ekan kerran lähti laukalla kapuloille ja toi sieltä sen oman, voi super!

Seuraamista ilman liikkuria ja liikkurin kera. Tässä on kauheeta, oma mielikuva seuraamisesta liikkurin kanssa tuo vääränlaisen mielentilan, itseasiassa evl-seuraamiskaavion ajattelu saa lähes oksentamaan, ei siis ihme, että Aron ei ole tässä parhaalla tavalla mukana. Se lähtö on ihan kauhein, Aron katselee liikkuria ja yrittää olla mahd.kaukana musta. Tämä on siis nyt käännettävä ihan toiseen ajatteluun, sillä tämä vaikuttaa koiraan suurella tavalla. Joten seuruutreeni päättyi liikkeen aloittamisiin, joissa itse haen positiivisen ja onnistuvan mielentilan, palkkasin koiran siitä, että se katsoi minua silloin kun liikkuri sanoi liike alkaa. Otettiin kolme toistoa tätä ja ehdottomasti jokaiseen treenikertaan missä kaveria vaan saan niin tätä. Meidän on ihan pakko kääntää tämä negatiivisuus toiseen suuntaan ja se lähtee mun ajatuksista. Yritänkö siis ensi yönä meditoida ja nähdä evl-seuraamisen maailman ihanimpana tehtävänä....

Ryhmätreenissä harjoiteltiin tänään liikkeen alkuja ja loppuja vaikeimmalla mahdollisella tavalla, oltiin ryhmässä metrin välein ellei vieläkin lähempänä ja Miinu oli loistava häiriintynyt liikkuri. Miinu sai määrittää kuka koira saa mennä maahan ja kävi sanomassa käsky epämääräisessä järjestyksessä, Aron meni viereisen Maijun käskyllä maahan. No kun kaikki oli lopulta maassa jätettiin koirat ja se häiriintynyt liikkuri juoksi meidän koirien väleissä ja koirien takana ja huuteli jes jippii. Aronin silmät pyörivät mutta se pysyi, niinkuin kaikki muutkin koirat. Vuorotellen noustiin istumaan ja vapautettiin koirat. Sitten treeni jatkui ja nyt mentiin nopeassa tahdissa maahan tai takaisin ylös, välillä liikkuri sanoi kohdalla vaikka istu ja tai sivulle, Aron reppana nousi aina kun Miinu käski, joissain kohti myös skarppasi ja ei tehnyt Miinun käskystä mitään. Otettiinko kaikkiaan kolme kierrosta näitä ja on niin hyviä treenejä!!

Tämän jälkeen kävin erikseen tekemässä toisessa päässä hiukan hyppytreeniä. Koska mua vähän arveluttaa tallin pitävä pohja, olin etukäteen miettinyt, että otan tänään vain sitä okseritreeniä, sillä okserin ääreen en pääse kotona enkä muutenkaan ainakaan ennen torstaita. Joten rakensin okserin ja Aron teki hyppyä siinä, aloitin takariman ollessa 40cm korkeudella, nousi kerran 60 cm saakka ja sitten taas tiputin 40 cm kohtaan, Aron teki kaikki hypyt hyvin ja hyppäsi mielestäni pyöreästi, vähän kissamaisesti. Oltaisiinko tehty kaikkiaan ehkä 6 hyppyä ja kaikki hyvin. Ei siis hyppytreeniä tämän enempää tällä kertaa.

Pikkutauon jälkeen Maijun kanssa toinen tunnari, myös tämä loistava suoritus jossa Aron meni laukalla kohti tunnaririviä. Toi oman ja luovuttikin sen hyvin, kissaruoka pussi nuoltiin nyt pitkään ja hartaasti palkaksi, ehdottomasti tämä motivaation nousu alkaa nyt näkyä. Olen tästä todella onnellinen!!

Tämän jälkeen tein itsekseni vähän tauluraamistoppia, ekan kerran yhdistin kohteen kiertämisen ja stopin paluumatkalle. Onnistui ja taidan kyllä jatkaa stopin työstämistä tällä. Koira lähti kiertämään ja kierron jälkeen meidän välissä on tauluraami, jolle stoppi ja sehän stoppas just siihen. Jalosta tätä varmuuden kasvaessa lisää, mutta nyt onnistui oikein kivasti.

Ihan loppuun yksi hyppynouto puukapulalla, otin ehkä 4m etäisyyden esteeseen ja heitin kapulan kauas, Aron lähti hyvin ja teki vauhdikkaan ja itsevarman noudon, tästä vauhtipalkka heti kun hyppäsi kapulan kanssa ja tähän oli hyvä lopettaa tämän päivän treenit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti