maanantai 23. tammikuuta 2012

Valkkyryhmän treenit

Ja perinteiseen maanantain tapaan oltiin tallilla valkkuryhmän kanssa. Pieleen meni heti siinä mielessä, että mulla ei ollut treenisuunnitelmaa, mulla yleensä ihan aina on.

Aronin mielentila oli sopiva agilitytreeneihin ja kun aidan toisella puolen tehtiin agia, on se niin vaikeaa olla rauhallinen bordercollie.

Aloitimme niillä mennään kehään ja liike alkaa, näissä Aronin asenne oli todella hyvä, ei merkkiäkään epävarmuudesta ja pääsin palkkaamaan kolme hyvää liikkeen aloitusta.

Sitten piti kokeilla seuraamista liikkurin kera eikä siitä mitään tullut. Se liikkurin puhe/ käskytys on ilmeisesti kaikista pahin, sillä tuntui, että kun liikkuri sanoi liike seis ja pysähdyin, tuli se ääni. Tehtiin sen verran, että pääsin palkkaamaan hyvän pätkän, mutta ei tästä seuruusta tule yhtään mitään. En vain saa kiinni siitä, että miten sitä treenataan...No kotipihassa se toimii, oli pakko kokeilla niissä helpoimmissa olosuhteissa, jossa ympäristö ei häiritse. Siinä jätin lelun maahan ja seurautin pitkät pätkät kiertäen koko pihan ympäri ja hyvästä pitkästä pätkästä vapautin leluun, Aron oli tässä niin hyvä. Teki kaiken maailman parhaiten mitä osaa. No olen ainakin muuten keksinyt miten treenaan sitä, ettei Aron edistä suoralla tapahtuvassa seuruussa, nami on kädessä ja naksu toisessa, kun pitää paikkansa, heitän namin taakse päin, näin ollen koiran ei edes kannata tavoitella edessä olevaa paikkaa. Tätä ollaan tehty nyt kotipihassa. Ja silloin kun se ei edistä, tekee kulmat hyvin ja tuntuu, että sen takapää työskentelee. Mutta miten ihmeessä saan sen kestämään ja pysymään hiljaa liikkuroidun evl-seuraamiskaavion, jossa lähdetään miljoona kertaa liikkelle ja taas pysähdytään. En millään....

No bäck to talli. Siellä jatkettiin tunnarin kanssa, tässä palkan haistelu, sitten siirryttiin tekemään, kapulat kellon muodossa ja se oma siellä klo 12 paikalla. Aron meni hyvin kapuloille, haisteli pitkään, nenä ei näyttänyt koskaan kohtaavan sitä oikeaa ja lopulta kun kohtasi poimi sen heti. Onneksi se jaksoi yrittää, sillä pelkäsin, että kohta nappaa vaan jonkun. Hyvin toi ja luovutuksessa pieni piip.

Sitten kokeilin sitä mun tauluraamia luoksetulo-liikkeeseen ja ei siitä sen enempää, homma ei ollut ihan vielä valmis kokonaiseen liikeeseen..

Paikalla-olot tehtiin tänään lyhyellä kaavalla, ensin makuu ja sitten istuminen, oltiin lyhyet ajat ja eikä tuolla tallilla pääse edes piiloon, jollei halua kävellä ulos hallista. Aron oli näissä loistava, ei siis virheitä ylös eikä alasmenoissa.
Erikseen harjoiteltiin porukalla häirikköliikkurin touhua ryhmäliikkeessä ja Maiju oli häirikkö. Pelin säännöt oli, että tee mitä liikkuri käskee, eli oman koiransa sai laittaa vasta sitten maahan, jos liikkuri sanoi käsky tai nostaa maasta istumaan, jos sanoi käsky. Jos se sanoi jotakin muuta kuin käsky, ei saanut tehdä mitään. Meillä oli koirat ehkä metrin välein ja liikkuri tuli vauhdilla koiralta toiselle hivenen agressiivisella asenteella ja kaksi kierrosta Aron teki kaiken ihan nappiin, ei mennyt yhteenkään väärään käskyyn, palkkasin tietty usein, kun piti asentonsa vaikka liikkuri kävi sanomassa meille vaikka mitä. Kolmannella kierroksessa Aron taisi jo väsyä, sillä yhden kerran meni halpaan, taisi nousta istumaan viereisen käskyllä. Hyvä harjoitus kuitenkin.

2 kommenttia:

 1. Tuli jälkikäteen mieleen, että siinä raamijutussa pitäisi varmaan miettiä nyt palkkaa. Nyt olen nähnyt sinun tekevän sitä namilla ikäänkuin pikkusievänä naksujuttuna, mutta tähän pitäisi rakentaa se koko luoksetulon seisauttava voima ja intensiteetti. Sopisikohan siihen sentyyppinen treeni mitä olet tehnyt esim. merkillä lelupalkalla? Että siihen raamiin kannattaisi sännätä ihan täpöillä. Aron osaa mennä oikeaan paikkaan, mutta se ei vielä hingu sinne.

  On varmaan tullut sullakin mieleen, mutta laitoinpa nyt tämän ylös :o)

  Onnea viikonlopulle ja terveisiä Annalle ja koiruuksille!

  Miinu

  VastaaPoista
 2. Tuleeko sulle Heidi Canis-lehti? Selailin joskus jossain numeroa (en tietenkään muista mitä), jossa kerrottiin kosketusalustan käyttöä eri tilanteissa. Yksi oli luoksetulon stopin opetus, eli periaatteessa sama asia kuin tuo teidän kehikko. En tietty yhtään muista, mitä siinä oli, kun en lukenut juttua, mutta siitä voisi saada jotain ajatuksia. Miinun kanssa olen kyllä samaa mieltä tuosta asenteesta, eli koira pitäisi varmaan saada "syöksymään" sinne kehikkoon, ei hidastamaan kehikkoon.

  VastaaPoista