Ray

FIN & EST & LV & N MVA, RTK 3 agi medi 3 
Agrarium You Yuumei Yamahiko
Ray on täysin omistajansa Petran, tyttäreni koira. Petra oli 10-vuotias kun sai oman ensimmäisen koiransa ja säännöt olivat, että Petra huolehtii ja kouluttaa itse oman koiransa. Ray on todella sisäistänyt kuka sen omistaa ja Rayn mielestä Petra on maailman tärkein asia. Ray on kuitenkin osa meidän perhettä/poikia, joten ansaitsee siksi paikkansa tässä blogissa.


Ray on siitä maailman mukavin pystykorva, että sille vastaan tulevat koirat ja ihmisetkin on usein ilmaa. Se kulkee Petran kanssa tosi kivasti missä vaan ja metsässä vapaana ollessa se ei koskaan karkaile toisten koirien tai ihmisten luokse. Tulee kutsusta luokse ja pitää itse silmällä, missä sen omistaja liikkuu. Se on todella ahne ruualle ja sitkeä, joten jos tämä pikku pystis löytää metsästä herkun, se ei siitä kyllä hevillä irrota. Sen vuoksi sen kouluttaminen on palkitsevaa, kun se tekee pienen makkarapalan eteen täysillä antaen kaikkensa. Ray rakastaa uimista, se ui missä vaan ja koska vaan. Ray on hyvin täysillä tekevä koira ja siitä se on hauska tapaus. Toisaalta Ray on myös hyvin vahva persoona, joka mielellään vahtii omia etuuksia. Esimerkiksi Petran huone on Rayn valtakuntaa ja eikä Ray tykkää yhtään, jos perheen muut koirat astuvat sen alueelle.


Ray heikot puolet tulee esiin odottamisessa, se ei millään malttaisi odottaa paikallaan hiljaa vaan yrittää äänekkäästi kertoa, että heti mulle kaikki tänne. Toki se on harjoitellut sitä läpi elämän ja saa aina meidän perheessä ruokansa viimeisenä ja sen eteen pitää tehdä aina jokin asia, kuten maahan meno ja siinä hetken oleminen, kunnes se vapautetaan ruokakipolle. Sille on myös vaikeaa jäädä autoon tai häkkiin, se helposti stressaa näissä tilanteissa. Äänen käyttö on pystykorville ilmeisesti ominaista ja Petra huokaiseekin, että seuraavan koiran kanssa osaa olla tässä johdonmukaisempi.

Ray on harrastanut agilityä Petran kanssa jo puolen vuoden ikäisestä ja pari treenaa Tamskin nuorten agilityn valkkuryhmässä. Kisaamisesta ovat innostuneet toden teolla vasta vuonna 2017 ja ensimmäisissä nuorten agilityn sm-kisoissa tämä pari oli sijalla 5. Petra on myös kiertänyt Rayn kanssa monet näyttelyt, niin mätsärit kuin virallisetkin ja esittänyt koiransa aina itse. Saavutuksina näistä on mm. usean maan muotovalion arvo. Petra ja Ray osaavat paljon erilaisia temppuja ja Ray seuraa Petraa parhaiten. Olen saanut lainata Rayta rallitokoon ja siellä Ray kilpailee voittajaluokassa tähdäten mestariin.Se on hirmu vikkelä ja hyvä käyttämään kroppaansa. Siksi se on minulle opettavainen kaveri isompien paimenkoirien jälkeen. Opettaa pikkukoirien elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti