perjantai 19. helmikuuta 2010

vähän kaikenlaista

Ohjattukokeilut eivät näyttäneet tehneen hyvää, sillä iltapäivällä otin teemana oikeee ja Aron oli vähän hukassa. Muutaman toiston jälkeen se alkoi taas sujumaan, mutta päätin, että tässä liikkeessä etenen nyt loogisesti ja otan vielä ensi viikolla joko pelkästään vasen tai pelkästään oikee vuoropäivinä ja makupalalautasilla. Kun viisi toistoa per reenikertaa menee sujuvasti, makupalalautasen, jotka ovat nyt viiden metrin etäisyydellä koirasta siirtyvät metrin taaksepäin ja näin etenen, kunnes lautaset ovat 10 metrin etäisyydellä takana ja viisi metriä sivusuunnassa merkistä. Ja tarkoitus on siis saada sujuvat pöyrähdykset merkiltä oikeaan suuntaan. Saatan joutua myös palaamaan vähän taaksepäin ja siirtämään lautaset kolmen metrin etäisyydelle, että saan häivytettä nämä epävarmuudet pois, mitä tässä reenissä näkyi.
Tänään siis viisi toistoa oikeee ja sen jälkeen lautaset pois ja kaksi kertaa merkki, melko läheltä, kun koira meni oikein merkin taakse ja pysähtyi sinne heitin frolicin sinne koiran tassujen väliin. Tämän pikkureenin jälkeen lähdinkin koirat autonperässä hakemaan Petterin päikystä ja Petterin kanssa mentiin sitten lenkille vehoniemen maastoihin. Koirat juoksi siellä vapaana reilun tunnin ja minä vedin Petteriä stigassa, joten lämmin tuli vaikka pakkanen tuntui kireältä.

Iltasella naksuilin Aronin kanssa vielä sisällä ja otin vähän kaikkee, tosin taukoja oli välissä. Aloitin vasempaan käännöksillä peilin edessä, yritin peruutusta seuraamiseen, mutta tämä ei vielä onnistunut, istumisesta on Aronin vaikea lähteä peruuttamaan, kun meidän peruutustemppu lähtee seisovasta asennosta.
Sitten illan teemaksi tuli nouto ja päädyin pitoharjoituksiin. Kun nostatin kapulaa maasta, se pyörii suussa. Erilaisia noutoja ja nostoja tein tiskiharjalla, metalliesineellä ja noutokapulalla ja näissä näkyi se esineen pidon vaikeus. Pidin mietintätauton ja päädyin siihen, että naks siitä kun pitää ja vasta naksun jälkeen käteni siirtyvät ottamaan esineestä kiinni. Ei siis uusi juttu, mutta itselle tämä kriteeri selkiytyi. Ja kun sitä tein vielä pari sessiota ennen iltaruokaa tuli todella hyviä pitoja.
Illan aikana pohdin myös noutoa ja esineruutua. Kahden kuukauden päästä toivottavasti lumet sulaa, siihen mennnessä haluasin, että Aron osaa noutaa erilaisia esineitä ja yhdistää, että kun se etsii esinettä, kun se löytää sen, on sen ensimmäinen ajatus tuoda esine minulle. Nyt tein olohuoneeseen tutun esineen piilotusta enkä laittanut olohuoneeseen valoja, joten se etsi kännykkäpussia pelkästään nenän avulla ja kun se löysi sen se toi sen heti minulle. Jee ja superkehut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti