perjantai 12. elokuuta 2011

Tokotreeni Hervannassa

Ja taas uusi treenipaikka, tokon valmennusryhmä kokoontui tänään Hervannassa näyttämönpuistossa. Hyvä, että tulee treenailtua eri paikoissa.
Nyt lähdettiin kuitenkin varovaisesti liikenteeseen, olen ihan ollut näkevinäni, että Aron keventää oikeaa etujalkaa. En tiedä näenkö harhoja, sillä on kuitenkin lenkkeilty eilen ja tänään ihan normaalisti ja siinä kun koira painelee metsässä vapaana, en huomaa mitään. Soitin kuitenkin Terhi Laineelle, joka tulee maanantaina hieromaan ja katsomaan Aronin. Koitetaan siihen asti ottaa vähän kevyemmin ja välttää mm. hyppäämistä. En tiedä olenko seko, sillä mitä enemmän alkaa tuijottaa koiran liikettä, sen hullummaksi tulen.
Tänään treenit alkoivat paikallaoloilla. Istuminen meni hyvin, oltiin pusikossa piilossa. Paikkamakuussa Aron oli ihan rivinsä reunimmaisena ja nyt taisi mennä kaksi kertaa maahan ennen omaa käskyä jonkun muun käskyllä. Tätä pitänee taas palautella muistiin. Itse makuu varmaan hyvin, oltiin taas siellä puskassa piilossa. Ja makuun aikana syötiin Miinun leipomia herkullisia suklaa muffinsseja, kun Bertta oli pätevä viime viikonloppuna.

Aronin yksilötreeni alkoi kontaktin pitämistreenillä. Monet ihmiset häiriköivät sitä ja menihän tuo noihin juttuihin mukaan, kuten Kati veti frolicin avulla Aronia pois sivultani. Tai kävi maahan, kun Anu oikein painokkaasti käski. Mutta monessa häiriössä piti kontaktin ja sai siitä naksua ja namia.
Tästä z-kuvioon. Koska liikkeestä istuminen ei onnistunut tässä koko liikkeessä viime viikolla, olin suunnitellut Aronin päänmenoksi uuden jutun, ensin z-kuvio niin, että asennot oli seiso-maa-seiso, näissä asennot meni oikein. Sitten seuraava z oli kaikilla käsky kohdilla vain istu. Näissä istuminen oikein kaikissa kohdin, sangen pätevää. Seuraaminen tuossa alkavalla suoralla voisi olla vielä paljon parempaa.
Ja tästä tunnariin. Kisamainen tunnari, kapula rivissä keskellä. Meni laukalla kapuloille, haisteli hätäisen oloisena, saattoi nostaa yhtä kapulaa hampaillaan, oli ainakin niin sellaisen oloista, että ihan just nappaa väärän. Luojan kiitos päätyi siihen omaan ja toi sen. Tuonnissa pureskelee tunnaria, joten yritetään tehdä tälle osalle jotakin pikapuoliin. Selvästi siis vielä vähän vaikeuksia tehdä kisamainen suoritus, mutta tärkeintä kaikista on tuoda se oma!

Muiden suoritusten aikana tein vähän kaukoja, kun ympärillä oli kivasti häiriötä.

Sitten lopuksi tehtiin Katin kanssa ohjattu nouto. Kapulat normietäisyyksillä merkistä, mutta vietynä hiekalle, että Aron näkee ne. tehtiin kokeenomaisena koko liike ja merkille meno saisi olla parempi, tai se paikka suorempi siellä merkin takana, kuunteli hyvin käskyni ja lähti vasen hae käskyllä ihan oikein, hihkuin jessiä heti kun oli päätynyt oikealle kapulalle.
Erikseen ilman noutoja otettiin tuota liikkeen alkua, sitä että koira on siellä merkin takana ja liikkuri sanoo käsky, vähän Aron ekalla kerralla hytkähtelee, uusinnalla pysyi tarkkaavaisena paikallaan ja sai rakkaan possunsa tuosta palkaksi. Olipas hyvilläni, että joku punainen lanka on saatu kiinni tässä liikkeessä.
Kaikkien höntsäillessä omia otin vielä pätkät seuraamista. On hyvä idea, jos Aron tiputtaa kontaktin, peruutan itse tai väistän karkuun, näin sain Aronin pitämään paikkansa ja kontaktin paremmin ja pääsin palkkaamaan hyvässä kohtaa. Vähänkös oli kiva onnistua tänään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti