torstai 25. heinäkuuta 2013

Jälki-treeni

Meidän vammalan mummo on sairaalassa, mikä ei ole mukavaa, mutta tein visiitistä Vammalan sairaalaan mukavan. Menomatkalla tein Vammalan tien varteen Aronille n.900m pitkän jäljen ja ajettiin se sitten tullessa 2 tunnin päästä. Keli oli mitä kesäisin, 25 lämmintä.

Tänään Aronin jälki kulki suurimmaksi osaksi kuivassa ja matalakasvillisessa metsässä. Sammaleikkoa ja varpuja. Näissä se luonnollisesti ajaa matalammalla nenälläkin eikä sorru kaahaamaan niinkuin eilen. Tänään meillä oli myös tavallista pienemmät ja kapeammat kepit, sillä halusin vähän tsekata, missä mennään. Jäljen loppuun tuli maaston puolesta mielenkiintoinen haaste, laskeuduttiin rotkoon, jonka pohjalla virtasi pieni puro ja kuljin sitä rotkon pohjaa noustakseni sitten ylös jostain sellaisesta kohdasta, mistä nyt ylös jotenkin pääsisi. Viimeinen keppi asettui sitten tuon rotkon toiselle puolen.
Janalla Aron oli loistava. Se teki tänäänkin homman laukalla, se meni virtaviivaisesti ja päättäväisesti suoraan eteenpäin. Jälkeni kulki siellä 40-50m hujakoilla ja Aron laukkasi hyvin sinne saakka. Lähti vielä oikeaan suuntaankin, tosin olin tehnyt tähänkin helpon kulman, en halua nyt yhtään vahvistaa takajälkiä vaan itseluottamusta. Hyvin lähti siis homma käyntiin. Jäljen ajo oli vauhdiltaan asiallista, mutta hiki siellä silti tulee koiran perässä mennessä. Vai onkohan mulla kunto romahtanut, kun tuntuu ihan urheilusta.
Ekalle kepille oli matkaa 300m ja sieltähän se nousi. Yksi keppi, kakkonen kuitenkin tänään jäi metsään. Se oli lähellä tätä ykköstä. Kolmonen ja nelonen löytyivät ja rotkonkin Aron selvitti. Itse en ollut ihan ketterin laskeutumaan tuonne rotkoon ja siinä jouduin pyytämään Aronia, että odota. Kiltisti se odotti vaikka tunsin bordercollien silmät leimahtavan turhan hitaan ohjaajan vuoksi. Niin ja kun yksi keppi jäi, notkahtaa meidän tilasto yhdellä. 6 keppiä on 70 kepistä jäänyt metsään; voiton puolella kuitenkin. Muistuttaa kuitenkin siitä, että jokainen keppi on aarre ja nöyränä pitää miettiä, miten kouluttaa koiraansa 100 prosenttiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti